Funcţionari la primărie trimişi cu rândul să ghideze turiştii la Polovragi. Primarul: „Le-am scris o povestioară a legendelor şi a istoriei locale legate de peşteră“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii Primăriei Polovragi merg la peştera lui Zamolxis pentru a-i ghida pe turişti
Angajaţii Primăriei Polovragi merg la peştera lui Zamolxis pentru a-i ghida pe turişti

Funcţionarii Primăriei comunei Polovragi, din judeţuj Gorj, sunt mai nou ghizi în peştera renumită în toată ţară, care atrage zeci de mii de turişti anual.

Primăria a preluat administrarea monumentului naturii care atrage zecii de mii de turişti anual. Peştera a fost redeschisă vizitatorilor de aproximativ o săptămână, iar cei care îi ghidează pe turişti prin grotele cu stalagmite şi stalactite sunt chiar funcţionarii primăriei locale. Primarul localităţii, Gheorghe Epure, a compus o poveste pe care angajaţii trebuie să le-o spună vizitatorilor care vin la peşteră:

„Nu avem om de specialitate. Am identificat câteva persoane. Dat fiind numărul maxim de posturi pe care îl putem avea, dorim ca societatea comercială care asigură apă şi canalizare să poată prelua, prin atribuirea de noi coduri CAEN, şi aceste prestări de servicii de ghidaj. Deocamdată, funcţionează salariaţii primăriei, prin rotaţie. Le-am scris o mică povestioară a legendelor şi istoriei locale legate de peşteră“.

Preţul biletelor nu s-a modificat

Peştera a fost administrată până acum de către Muzeul Judeţean de Istorie. Consiliul Judeţean Gorj a aprobat preluarea ei de către primăria comunei pe raza căreia se află. Primarul comunei Polovragi, Gheorghiţă Epure, spune că tarifele nu au fost schimbate după ce peştera a fost preluată  în administrare de primprie: „Cu peştera a fost o situaţie mai inedită. Era cuprins în domeniul public la comuna Polovragi, la Consiliul Judeţean şi la domeniul public al statului. Consiliul Judeţean a luat hotărârea de radierea din inventarul domeniului public al judeţului Gorj, pentru a rămâne doar în inventarul public al comunei Polovragi. Am mers, apoi, la Ariile protejate din Bucureşti şi am obţinut o adresă prin care se confirmă că se agreează parteneriatul cu UAT (n.r. – Unitatea Administrativ Teritorială) unde este situat obiectivul turistic, după care s-a procedat la predarea-primirea împreună cu Muzeul Judeţean Gorj. Totul a avut loc în parametrii normali. Peştera este deschisă şi practicăm tarifele pe care le-a avut şi Muzeul Judeţean, 10 lei adulţi şi 5 lei copiii. . Veniturile de la peşteră vor fi reinvestite. Numai grupului social pe care vrem să-l amplasăm costă 40.000 lei. Numai vorbesc de iluminat interior care costă foarte mult, dar şi iluminatul public“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite