FOTO 38 de ambasadori au devenit turişti în judeţul Gorj

FOTO 38 de ambasadori au devenit turişti în judeţul Gorj

Ambasadorii au vizitat operelui lui Brâncuşi

38 de ambasadori au vizitat, astăzi, principalele obiective turistice din judeţul Gorj, deşi, iniţiale fuseseră invitaţi să participe la un forum economic regional, organizat de Complexul Energetic Oltenia. Acţiunea nu s-a mai desfăşurat ca urmare a campaniei electorale.

Ambasadorii a 38 de ţări au venii sâmbătă la Târgu Jiu. Conducătorul delegaţiei a fost Radu Podgorean, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Reprezentanţii celor 38 de state în România au fost primiţi de autorităţile locale la Palatul Administrativ din Târgu Jiu, unde li s-a prezentat principalele atracţii ale judeţului Gorj, dar şi principalele domenii economice şi de investiţii, după care ai vizitat capodeporele de artă realizate de Brâncuşi: Masa Tăcerii, Poarta Săturutului şi Coloana fără Sfârşit. 
Duminică, ambasadorii au vizitat Muzeul Satului de la Curtişoara şi Mănăstirea Tismana, cea mai veche din Ţara Românească. 
 
Ambasadorii susţin includerea operelor lui Brâncuşi în patrimoniul UNESCO
 
„Mă bucur că am revenit la Târgu Jiu, alături de alţi colegi. Oraşul este foarte frumos şi candidatura operelor lui Brâncuşi de a fi incluse în patrimoniul UNESCO sunt susţinute de ambasadori. Este o idee foarte bună, carer poate dezvolta potenţialul turistic al oraşului şi al judeţului Gorj", a spus  Marek Szczygieł, ambasadorul Poloniei în România.
 
Şi ambasadorul Chinei a fost impresionat de judeţul Gorj: „Am vizitat 29 de judeţe dar Gorjul este cel mai special datorită prezenţei operelor lui Brâncuşi“ 
Din delegaţie au făcut parte ambasadorii următoarelor state:  Cipru, China, Regatul Belgiei, Irlanda, Regatul Ţărilor de Jos, Grecia, Regatul Danemarcei, Polonia, Finlanda, Slovenia, Slovacia, Croaţia, Albania, Armenia, Israel, Muntenegru, Bosnia şi Herţegovina, Macedonia, Egipt, Palestina, Tunisia, Kuweit, Irak, Algeria, Malaezia, Vietnam, Pakistan, Indonezia, Iran, Thailanda, Chile, Uruguay, Peru, Nigeria, Angola şi Africa de Sud. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Imagini din aceeasi galerie
  • Ambasadorii au vizitat municipiul Târgu Jiu
  • Operele lui Brâncuși i-au impresionat pe ambasadori
Distribuie imaginea
citeste totul despre: