FOTO Trenul de ultimă generaţie construit la Craiova a ajuns în Gara Motru cu o întârziere de două ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trenul electric a fost aşteptat de zeci de motreni
Trenul electric a fost aşteptat de zeci de motreni

Trenul de ultimă generaţie construit la Craiova ajuns, vineri, în Gara Motru, cu o întârziere de două ore din cauza infrastructurii feroviare şi a restricţiilor.

Sosirea trenului electric construit la Craiova în gara municipiului Motru a fost un adevărat eveniment pentru localitatea gorjeană, pentru că nicio locomotivă nu a mai ajuns aici de aproximativ doi ani, după ce CFR a luat decizia să sisteze circulaţia feroviară pe această rută pe motiv că nu este rentabilă. Zeci de persoane au venit astăzi în gară să vadă minunăţia construită la Craiova. Au avut însă de aşteptat, şi nu câteva minute, ci aproape două ore. A fost nevoie ca liniile electrice să fie verificate în prealabil şi, de asemenea, pe traseu au fost numeroase restricţii. „Nu mă aşteptam să întârzie aşa de mult, mai ales că e vorba de un tren modern“, a spus unul dintre locuitorii municipiului Motru. 

Până la urmă, trenul electric a ajuns în gara din Motru, iar cei prezenţi au fost impresionaţi. S-au îmbulzit să viziteze vagoanele şi locomotiva dotată cu aparatură de ultimă generaţie şi s-au fotografiat alături de tren. „Este ceva excepţional şi frumos. Trenul se prezintă condiţii foarte bune. Aştepătăm de mult ca să ajungă în oraşul nostru“, a spus un localnic.  

Trenul poate atinge 160 km/h

Constantin Epure ne explică întârziere prin numeroasele restricţii existente pe traseu. Acesta spune că trenul poate să dezvolte o viteză maximă de 160 km/h, dar pe linile ferate din ţară viteza maximă cu care se poate circula este cu 60 km mai puţin: „Este o intalaţie foarte nouă. Locomotiva se conduce uşor. Viteza maximă este de 160 km/oră, dar nu ne permite infrastructura. Viteza maximă cu care se circulă pe calea ferată din România este de 120 Km/oră, dar sunt multe restricţii care trebuie respectate“. 

Trenul este primul cu podea joasă constuit în România. „Este ramă electrică fabricată în România cu podea joasă. A fost fabricată la Craiova, la Softronic. Este un tren nou, prototip. Am venit la Motru pentru a face o probă. Şinele sunt bune, dar sunt câteva restricţii“, sebastian Ghiţă, manager de proiect. 

Motrienii vor putea ajunge cu trenul până la Bucureşti

În Gara Motru a fost prezent şi primarul oraşului, Dorin Hanu. Acesta a spus că circulaţia feroviară va fi reluată începând de luna viitoare: „Mă bucur că trenul a ajuns din nou în Motru, pentru că este o dorinţă mai veche a motrenilor. Deşi a fost o călătorie de probă, au venit foarte mulţi locuitori să vadă trenul şi m-a surprins plăcut acest lucru“. 

Locuitorii din Motru vor putea ajunge chiar şi la Bucureşti cu trenul. „Este un eveniment foarte dorte dorit locuitorii oraşului. De doi ani de zile, circulaţia feroviară a fost suspendată. Ne bucurăm foarte mult că am reuşit să aducem din nou trenul în municipiul Motru. Astăzi se fac probe tehnice pentru omologarea acestui tren, care este foarte modern şi are toate dotările de ultimă oră. La început, trenul va circula pe ruta Motru-Craiova şi în week-end chiar şi Bucureşti“, a precizat primarul Hanu. 

image

 FOTO Andrei Irimescu

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite