FOTO Stâna Ştefanu de pe Transalpina, mistuită de un incendiu. „Oameni fără Dumnezeu i-au dat foc şi a ars din temelii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stâna Ştefanu de pe Transalpina, un cunoscut loc de popas, a ars din temelii în urma unui incendiu pus în mod intenţionat, de persoane necunoscute.

Stâna era închisă, după venirea sezonului rece.

Băciţa Măioara Babu spune că incendiul a fost provocat de persoane rău intenţionate, care au dorit să-i facă rău. Aceasta este hotărâtă să reclădească stâna: „Vă obişnuisem să vă pun pe Facebook numai lucruri frumoase despre Stâna mea draga, despre munte şi frumuseţile lui. Asta seară vă dau o veste tristă, dragii mei turişti... Stâna care v-a întâmpinat pe toţi cu atâta drag, oameni răi, oameni fără Dumnezeu i-au dat foc si a ars din temelii....

Sunt oameni care ATÂT AU PUTUT, ATÂT AU FĂCUT.

Au dat foc la o stână şi si-au băgat sufletul în păcat, dar dragii mei, n-au dat foc unui nume. Numele STÂNA ŞLTEFANU rămâne...

Au crezut ca mă îngenunchează, dacă fac acest gest ...

Va spun eu că NU... Mă ridic mai sus şi, dacă Dumnezeu mă ajută, la început de sezon vă aştept cu stâna nouă...

Dumneavoastră să veniţi sănătoşi, că eu am să vă primesc din nou cu acelaşi zâmbet şi cu acelaş drag...“, a transmis băciţa Mărioara pe Facebook. 

Imagine indisponibilă

Stâna Ştefanu a devenit foarte cunoscută în rândul turiştilor, care erau întâmpinaţi de măgăruşi chiar pe Drumul Regelui, aşa cum mai este denumită şoseaua, de câinii ciobăneşti foarte blânzi, de cojoacele ciobăneşti, de mâncărurile tradiţionale şi de un muzeu cu diferite obiecte şi veştminte tradiţionale. 

De asemenea, Stâna Ştefanu a primit şi certificarea de „Produs tradiţional“ pentru „tocana de oaie“.

Zecii de mii de turişti ajung în fiecare an la stâna de pe Transalpina. 

Imagine indisponibilă
Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite