FOTO Pacienţi în vârstă din spital, tunşi şi bărbieriţi gratuit de doi tineri frizeri. „Vrem să-i facem să zâmbească din nou“

FOTO Pacienţi în vârstă din spital, tunşi şi bărbieriţi gratuit de doi tineri frizeri. „Vrem să-i facem să zâmbească din nou“

Pacienţii internaţi în spital au fost tunşi şi bărbieriţi într-o toaletă                            Foto: Facebook

Doi tineri frizeri din oraşul Rovinari, judeţul Gorj, au tuns şi bărbierit gratuit zece bătrâni care sunt internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. Cei doi şi-au propus să facă gesturi similare în toate centrele medicale din judeţ unde se află bătrâni sau copii săraci.

Ştiri pe aceeaşi temă

O toaletă din incinta spitalului din Târgu Jiu a fost transformată în frizerie. Pacienţii ajunşi la senectute au foşti tunşi şi bărbieriţi de către Cosmin Negru şi Angelo Clement Dobroiu.

„Ideea mi-a venit atunci când am venit să-l vizite pe tatăl meu care este internat în spital. Am întâlnit oameni supăraţi, fără speranţă. M-am gândit să fac ceva pentru ei, pentru a-i face să zâmbească din nou. Cred că ce am făcut a fost mai multe ca o consiliere psihologică, pentru că starea psihică în care se află are un rol important în vindecarea bolii. Nu au fost condiţii prea bune în toaletă, dar ne-am adaptat. S-a văzut o schimbare radicală pe chipul lor ca şi când au primit un tratament“, ne-a povestit Cosmin Negru.

„Dumnezeu lucrează prin oameni“

Acţiunea celor doi frizeri s-a bucurat de succes, clienţii lor având cuvinte de mulţumire.

Am dorit să facem o faptă bună, pentru că acei oameni nu au niciun ajutor. Fiecare om trebuie să se gândească la aproapele său. Ne-a umplut sufletul de bucurie când oamenii ne-au mulţumit. Dumnezeu lucrează prin oameni. Mulţi au vrut să ne ofere bani, dar am refuzat şi i-am îndemnat să-şi cumpere ceva de la magazin“,

a precizat Cosmin Negru.

Frizerii binefăcători vor să meargă şi în centrele de plasament


Acţiunea va continua duminica viitoare la Spitalul Orăşenesc din Rovinari, iar echipa va fi întregită de o coafeză care se va ocupa de înfrumuseţarea femeilor bolnave. „Ni se va alătura o coafeză care se va ocupa de femei. Ne bucurăm că am avut multe reacţii în urma acţiunii noastre. Am fost căutat de mai multe persoane care s-au oferit să ne ajute. Ne-au întrebat de ce mai avem nevoie“, a precizat Cosmin. Acesta spune că a doreşte să meargă în centrele de plasament pentru a-i tunde şi de copiii abandonaţi de părinţi.

A muncit în străinătate

Cosmin lucrează de aproximativ un an într-un salon din oraşul Rovinari. El a muncit mai mulţi ani în străinătate. „Am lucrat pe şantier. M-am întors în ţară şi am muncit o perioadă într-o fabrică de cablaje de la Arad. Meseria aceasta se fură. Ştiam de mai mult timp să tund, dar nu activasem în acest domeniu. Însă, de peste un an lucrez într-un salon. Este o meserie frumoasă. Îmi place să-i fac pe oameni fericiţi“, ne-a mai spus Cosmin.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările