Filofteia Lăcătuşu, frumoasa cântecului popular gorjenesc

Filofteia Lăcătuşu, frumoasa cântecului popular gorjenesc

Filofteia Lăcătuşu a murit la numai 30 de ani, la cutremurul din 1977

Filofteia Lăcătuşu a fost prim-solistă a Ansamblului Folcloric «Doina Gorjului» din Târgu Jiu. Aceasta era de o frumuseţe inocentă şi admiraţia celor din jur nu s-a lăsat aşteptată.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Solista a ajuns la Ansamblul «Doina Gorjului» în anul 1969, iar în doar câţiva ani a ajuns vedeta muzicii populare gorjeneşti, asta şi pentru că era foarte atrăgătoare. Iubitorii de folclor veneau special la spectacolele susţinute de «Doina Gorjului» pentru a o urmări pe Filofteia Lăcătuşu. Concertele erau susţinute cu casa închisă.
Filofteia Lăcătuşu a murit la vârsta de doar 30 de ani, în urma cutremurului devastator din 4 martie 1977. Solista venise la Bucureşti, împreună cu alesul inimii sale, pentru a înregistra cel de-al treilea disc la Electrecord. S-au cazat la Hotelul Victoria. După numai câteva minute după ce au ajuns în cameră, s-a produs cutremurul, iar clădirea hotelului s-a prbuşit. Filofteia Lăcătuşu a fost înmormântată chiar pe 8 martie 1977.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: