VIDEO Fetele care au snopit în bătaie şi au umilit o elevă de 13 ani, audiate. Violenţele au stârnit revoltă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele patru fete cu vârste cuprinse între 12 şi 14 ani, din Târgu Jiu, care au lovit cu o brutalitate ieşită din comun o minoră în vârstă de 13 ani au fost identificate de poliţişti şi audiate. Alături de acestea s-au aflat părinţii lor.

UPDATE 17:30 Poliţiştii au descoperit că fata de 14 ani ar fi lovit săptămâna trecută o altă minoră, astfel că au dispus reţinerea ei pentru 24 de ore, pentru lovire şi alte violenţe.


Cercetările şi audierile s-au desfăşurat în prezenţa unui reprezentant al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj. Victima, elevă în clasa a VII-a, fost umilită, scuipată şi înjurată. 

Scena a fost filmată de un tânăr, care le îndemna pe fete sa lovească mai tare. 

Poliţiştii din Gorj au deschis un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de lovire şi alte violenţe.

„Având în vedere imaginile apărute în spaţiul public pe o reţea de socializare, ne-am autosesizat cu privire la aceste aspecte, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj dispunând efectuatarea de verificări. Astfel, cu ocazia verificărilor efectuate de poliţişti, au fost identificate toate tinerele cu vârste cuprinse cu vârste între 12 şi 14,din municipiul Târgu Jiu, care ar fi exercitat acte de violenţă asupra unei tinere de 13 ani, din municipiul Târgu Jiu. Poliţiştii continuă verificările pentru stabilirea împrejurărilor în care a avut loc evenimentul, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe", a transmis Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.

Scenă de o brutalitate extremă

Scena filmată este de o brutalitate ieşită din comun. Victima este pusă în genunchi, umilită, scuipată, înjurată şi lovită de alte patru fete cu vârste de 12 şi 14 ani. A. D., în vârstă de 13 ani, este una dintre agresoare. Mama ei lucrează, conform unor surse, în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj. Fetele erau cunoscute ca foarte violente şi nu ar fi la prima faptă de acest gen.

O verişoară a victimei ne-a spus că fetele agresoare veneau la uşa locuinţei şi o ameninţau: „Veneau la uşă şi îmi spuneau că mă omoară. Altădată mi-au spus că dacă nu le dau bani de ţigări mă bat". 

Mai multe vedete, printre care Delia şi Iulia Albu, au postat pe paginile lor de Instagram filmuleţul în care fata din Târgu-Jiu este bătută şi umilită. Numeroşi alţi oameni cunoscuţi (şi nu numai) dezaprobă public acest tip de comportament.

Minorele vor fi evaluate de DGASPC Gorj

Minorele implicate în conflict vor fi evaluate de către DGASPC Gorj. 

„În după-amiaza zilei de duminică, 06.09.2020, Poliţia Municipiului Târgu-Jiu, a solicitat participarea unui psiholog din cadrul DGASPC Gorj la audierea minorelor implicate în incidentul care a apărut în mediul online şi în mass-media. Imediat, psihologul instituţiei noastre s-a deplasat la sediul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu, oferind suport psihologic pe tot parcursul audierilor. Cu această ocazie, instituţia noastră s-a autosesizat cu privire la acest caz, urmând ca începând din dimineaţa zilei de luni, 07.09.2020, să întreprindă o anchetă de evaluare a situaţiei socio-familiale la domiciliul tuturor minorelor implicate în incident. Ancheta va fi efectuată de o echipă multidisciplinară formată din psiholog, asistent social şi consilier juridic", se arată într-un comunicat de presă al DGASPC Gorj.

Vă mai recomandăm şi:

Crima brutală care a pus pe jar Poliţia Franceză. O româncă a fost înjunghiată de 30 de ori până a murit

Crimă la Blaj. Un minor şi un tânăr de 18 ani, reţinuţi pentru omor. Victima este un bărbat care ar fi fost bătut de cei doi

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite