Europarlamentarul Maria Grapini spune că n-a urmărit protestul din 10 august: „Am venit acum direct de la Colibiţa şi nu am avut televizor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maria Grapini susţine că nu s-a uitat la televizor
Maria Grapini susţine că nu s-a uitat la televizor

Maria Grapini, europarlamentar al României care face parte din Alianţa Progresistă a Socialiştilor si Democraţilor, a declarat vineri, 17 august, la Turceni, în judeţul Gorj, că nu ştie exact ce s-a întâmplat în timpul protestelor din 10 august din Piaţa Victoria fiindcă a fost în vacanţă.

Întrebată despre acţiunea jandarmilor din 10 august, europarlamentarul Maria Grapini a spus că nu ştie foarte bine despre ce vorba, pentru că nu s-a uitat la televizor:

„Poate mă credeţi sau nu, dar eu nu am putut să prind niciun post de televiziune. Am venit acum direct de la Colibiţa (n.r. - staţiune din judeţul Bistriţa-Năsăud) şi nu am avut televizor. M-am luat după ce am văzut în presă şi am dat o declaraţie, dar eu direct nu am putut să văd ce s-a întâmplat acolo“. 

Aceasta a mai precizat că s-au făcut greşeli, în primul rând de comunicare: „Eu cred că au fost greşeli de ambele părţi, în primul rând de comunicare, pentru că, dacă ne amintim, cu două sau trei zile înainte de data de 10 august, Asociaţia Românilor de Pretutindeni a declarat că nu îşi mai asumă organizarea. La Primăria Generală era înregistrat ca organizator această asociaţie. Atunci, oficialii trebuiau să iasă şi să anunţe public că nu mai avem organizator la miting. Cineva să-şi asume acest miting, pentru că suntem obligaţi să nu-l mai acceptăm, pentru că în orice ţară europeană se ştie că există trei paşi pentru miting: ai nevoie de autorizaţie, de delimitarea spaţiului şi de timp. Asta e democraţia, pentru a putea protesta. Autorităţile nu au anunţat public cine îşi asumă organizarea. A fost o greşeală. (...) Eu dacă eram oficial – guvern, Primăria generală – aş fi solicitat să vorbesc cu oamenii şi să le cer reprezentanţi ca să vină la discuţii“.

Europarlamentarul Maria Grapini nu se uită la televizor

Administraţia Termocentralei Turceni, judeţul Gorj, a organizat vineri, 17 august, un eveniment pentru a sărbători 40 de ani de la înfiinţare. La acţiune au participat europarlamentarii Maria Grapini şi Norica Nicolai, ministrul Energiei, Anton Anton, doi secretari de stat din Ministerul Energiei, parlamentari din Gorj şi autorităţi locale.

Cu aceeaşi ocazie, europarlamentarul Norica Nicolai a declarat că, din punctul ei de vedere, imaginile cu jandarmi agresând nejustificat manifestanţi cu mâinile ridicate au fost trucate.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite