Elicopterul SMURD nu poate ateriza pe heliportul din Târgu Jiu din cauza tiribombelor şi a teraselor cu mici şi bere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elicopterul SMURD este nevoit să aterizeze pe stadion
Elicopterul SMURD este nevoit să aterizeze pe stadion

Elicopterul SMURD nu mai poate ateriza în zona special amenajată din municipiul Târgu Jiu, pentru preluarea bolnavilor aflaţi într-o stare gravă care au nevoie să fie trataţi la clinici de specialitate din ţară, din cauză că acolo se desfăşoară Zilele Oraşului.

Lângă heliport se află acum tarabe cu mici şi bere, dar şi tiribombe. Mai mult decât atât, pe betonul special sunt parcate mai multe autoturisme, iar în perioada următoare se va monta şi o scenă pentru concerte de muzică populară şi uşoară.

În aceste condiţii, elicopterul aterizează pe terenul stadionului aflat în apropiere, aşa cum s-a întâmplat şi în urmă cu câteva zile pentru a prelua un bebeluş grav bolnav.

De patru ori a aterizat pe stadion elicopterul SMURD în această săptămână. Această situaţie se înregistrează de mai mulţi ani, atunci când în locul cunoscută de cetăţenii din Târgu Jiu sub denumirea de insuliţa de pe Jiu. „În toate cazurile în care este nevoie de transportul pacientului cu elicopterul, acesta aterizează pe stadion şi pacienţii sunt preluaţi de pe stadion“, a spus Constantin Mitroi, manager Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj.

Gorj

Primăria vrea să mute manifestările într-un alt loc

Conducerea Primăriei Târgu Jiu susţine că această situaţie este înregistrată de mai mult timp şi că în viitor se va amenaja un parc de agrement în zona Narciselor, pe un teren preluat de la Ministerul Apărării Naţionale, unde se vor desfăşura toate evenimentele.

„Nu există deocamdată un alt loc unde se pot desfăşura aceste manifestări. Această situaţie a fost preluată de mine de la admnistraţia anterioară. O să încerc să găsesc o rezolvare. Am prevăzut în parcul de agrement din zona Narciselor tot ce ne trebuie pentru desfăşurarea unor evenimente de acest fel, inlcusiv o scenă. Acolo vom muta toate evenimentele şi toate sărbătorile din municipiul Târgu Jiu“, a spus Marcel Romanescu, primar municipiul Târgu Jiu. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite