Drama familiei care şi-a scos la vânzare animalele din ogradă deoarece nu-şi putea acoperi costurile medicale

Drama familiei care şi-a scos la vânzare animalele din ogradă deoarece nu-şi putea acoperi costurile medicale

Gheorghe Botgros, alături de soţia sa                                                 FOTO: Facebook/arhivă personală

Anunţul postat de un bărbat care trăieşte în localitatea Sasca Montană, din judeţul Caraş Severin, a emoţionat mulţi oameni. Gheorghe Botgros, în vârstă de 58 de ani, a anunţat că îşi vinde animalele din gospodărie pentru a face rost de bani pentru tratamentul medical al soţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bărbatul, născut într-o comună din judeţul Gorj, a primit multe donaţii şi a reuşit să strângă banii necesari fără să fie nevoit să renunţe la animale. 

„Din cauza lipsei banilor de care am nevoie să-mi duc soţia la recuperare la o clinică în Timişoara, am decis să pun la vânzare (dar numai toate la pachet, nu se vând la bucată), păsările şi animăluţele ce le am în gospodarie, după cum urmează: 2 capre şi 2 iezi de anul acesta, un ied si o ieduţă, caprele, dacă sunt hrănite bine, dau 5-6 litri de lapte pe zi, 2 curcani mari şi o curcă, 8 găini ouătoare şi un cocoş, 4 gâşte şi un gâscan mari, 2 boboci de anul acesta, 4 găinuşe americane şi un cocoşel, 4 bibilici, două femele şi 2 masculi şi 10 puişori de două săptămâni, toate la pachet 1.500 de lei. Deşi ele valorează mai mult, dar de banii aceştia am nevoie pentru a duce soţia la recuperare“, este anunţul lui Gheorghe Botgros, care i-a determinat pe mulţi români să-i întindă o mână de ajutor. 

„Nu am avut ce să fac. Noi avem venituri de 1.800 de lei pe lună. De unde să iau 1.500 de lei? Îmi părea rău de animale. De la capre avem lapte care este de ajutor soţiei mele. Oamenii m-au rugat să nu vând animalele şi mi-au trimis banii pentru tratament şi de mâncare“, a spus acesta. 

Visează să-şi cumpere propria locuinţă

Soţia lui Gheorghe Botgros trebuie să meargă de două ori pe ani la recuperare. „Nu am avut bani să mergem de două ori pe an, dar măcar o dată. Au fost rezultate. Înainte nu îşi putea mişca degetele de la mâini“, ne spune soţul femeii. 

Mai mult decât, oamenii care i-au întins o mână de ajutor bărbatului vor să-l susţină în continuare pentru a avea casa lui. „Contractul de închiriere pentru casa în care stăm acum va expira anul viitor şi nu va mai fi prelungit. Ne-au anunţat de pe acum că vor să amenajeze o pensiune. Am găsit o casă în Oraviţa, iar proprietarul este dispus să-i plătim banii în rate. Sper să ne ajute bunul Dumnezeu şi oamenii cu suflet mare ca să ne putem muta acolo“.

A stat un an la casa de copii

Gheorghe Botgros a avut o viaţă grea. S-a născut în comuna Samarineşti, din judeţul Gorj, şi a fost crescut de bunici, care, din cauza lipsei hranei, au fost nevoiţi să-l dea în grija statului. Perioada petrecută la casa de copii i-a marcat viaţa.

„Mama m-a lăsat în seama  în seama bunicilopr, iar în 1967 a venit o foamete, iar primăriţa i-a spus bunicii ca să mă trimită la casa de copii. Am stat un an de zile. Erau condiţii dificile acolo. Dacă luam nota patru, pedagogul stătea în uşa sălii de mese şi îmi dădea un şut în fund şi mă trimitea la culcare. Era director unul Popescu, care ne punea să stăm pe coji de nucă şi ne mai şi lovea. Supraveghetoarea Marcela era mama noastră şi ne proteja. Nu am mai suportat şi am fugit cu un băiat din sat. Am plecat pe jos către casă. Am dormit în druga de coceni. Am ajuns în sat şi m-am întânit cu şeful de post, care mi-a spus că am două variante: oriă mă duc la muncă, ori la şcoală, dar cine să mă angajeze pe mine la 13 ani. A mers cu mine şi m-a înscris la şcoală. Bunicii au muncit şi nu am mai fost nevoit să mă întorc la casa de copii“, a povestit acesta. 

A plecat din Gorj după ce casa în care a locuit a luat foc 

Gheorghe a lucrat o scurtă perioadă ca miner la cariera Lupoaia, din zona Motru. „Am lucrat pe abataj la cariera minieră Lupoaia. Se petreceau multe accidente grave şi am fost plecat. Am muncit apoi ca tractorist“, relatează bărbatul. 

În anul 2004, casa în care locuia a luat foc şi a rămas cu familia sub cerul liber. A plecat la o fermă din apropiere de Timişoara, unde a muncit împreună cu soţia. Cei doi au reuşit să îşi încropească o gospodărie într-o anexă a fermei în care ajunseseră să deţină 80 de capre şi peste 100 de porci vietnamenzi. 

Soţia a suferut un accident vascular-cerebral după un şoc

În anul 2016, Gheorghe şi soţia sa au avut un şoc: au fost anunţaţi că ferma unde lucrau şi trăiau va fi vândută unui om de afaceri italian şi că trebuie să plece. „Am fost nevoiţi să renunţăm la tot şi să plecăm, pentru că am fost anunţaţi că vor fi aduşi alţi angajaţi. Din cauza supărării, soţia a suferit un accident vascular-cerebral, în urma căruia a rămas paralizat şi nu mai poate să vorbească“, ne explică Gheorghe Botgros. Au găsit o casă în localitatea Sasca Montană, unde s-au mutat cu chirie“, a mărturisit Gheorghe Botgros. 

Vă mai recomandăm şi: 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: