Dosarul spălării Porţii Sărutului a fost clasat. Opera lui Brâncuşi a fost spălată cu jet de apă sub presiune

Dosarul spălării Porţii Sărutului a fost clasat. Opera lui Brâncuşi a fost spălată cu jet de apă sub presiune

Poarta Sărutului din Târgu Jiu este vizitată de mulţi turişti

Dosarul privind spălarea Porţii Sărutului cu jet de apă sub presiune a fost clasat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

 
Laurenţiu Grecu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, a precizat că dosarul a fost clasat în urmă cu câteva zile:
„Prin ordonanţa din data de 7 martie, s-a dispus clasarea cauzei faţă suspectă sub aspectul comiterii infracţiunii de abzu în serviciu şi distrugere. În motivare, procurorul a reţinut că în conformitate cu concluziile finale ale Comisiei Internaţionale, intervenţile asupra Porţii Sărutului nu au adus distrugeri sau degradări. Totodată, s-a mai reţinut că neobţinerea avizului de la Ministerul Culturii pentru aceste lucrări nu realizează conţinutul constitutiv al infracţiunii de abuz în servuiciu şi nu s-a produs niciuna din consecinţele prevăzute de textul de incriminare, respectiv o pagubă sau o vătămare a drepturilor saiu intereselor legitime a unei persoane fizice“.
Dosarul penal a fost deschis la începutul anului 2014, upă ce operele din piatră ale lui Brâncuşi au spălate cu un jet de apă. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: