Directorul Muzeului Naţional „Constantin Brâncuşi“, simpatizant al Mişcării Legionare şi al lui Corneliu Zelea Codreanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valentin Chepeneag, directorul Muzeului Naţional „Constantin Brâncuşi“, din Târgu Jiu este simpatizant al lui Coneliu Zelea Codreanul, cel care a înfiinţat Mişcarea Legionară.

Cel puţin asta reiese dintr-o postare de pe pagina de Facebook a acestuia, în care face apologia celui supranumit Căpitanul printr-o serie de citate laudative la adresa acestuia ale unor gânditori sau oameni politici români. 

Postarea a fost publicată pe data de 13 septembrie, atunci când s-au împlinit 120 de ani de la naşterea lui Corneliu Zelea Codreanu. La scurt timp, Valentin Chepeneag a şters-o, imediat după ce au început să apară o serie de reacţii în spaţiul public. Acesta nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima punctul de vedere cu privire la cele întâmplate. 

Imagine indisponibilă

Legiunea Arhanghelul Mihail, numită şi Mişcarea Legionară, a fost înfiinţată în România interbelică, la 24 iunie 1927 de Corneliu Zelea Codreanu. Organizaţia acestuia a rămas în istorie ca una paramilitară teroristă de orientare naţionalistă-fascistă, creată după modelul organizaţiilor naziste SA şi SS. 

Imagine indisponibilă

Muzeul Naţional Constantin Brâncuşi a fost înfiinţat prin lege, dar acesta nu există decât pe hârtie. Valentin Chepeneag a fost numit interimar în funcţia de director pentru a încerca deschiderea muzeului. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite