Dezastru la permisele de conducere

Dezastru la permisele de conducere

Numărul persoanelor interesate să urce la volan este în scădere

Din cei aproximativ 13.000 de candidaţi înscrişi în acest an pentru categoria B, doar un sfert au reuşit să obţină carnetul de şofer.

Ştiri pe aceeaşi temă

Promovarea examenului auto a reprezentat şi  în acest an o misiune imposibilă pentru gorjenii înscrişi  în această cursă. Situaţia este demonstrată de rezultatele dezastruase înregistrate la categoria B, unde, din cei 12.909 candidaţi, doar 3.612 au fost declaraţi admişi la final. Proba cu cele mai multe obstacole a fost cea teoretică.

„Numărul candidaţilor programaţi la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor a fost în acest an de 13.664, dintre care aufost prezenţi 12.909. La proba teoretică au fost admise 6.242 de persoane, iar la traseu 3,612. În ceea ce priveşte rezultatul final, 3612 candidaţi au fost admişi, ceea ce înseamnă că 71,70 la sută din totalul acestora au fost declaraţi respinşi”, a declarat Alina  Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj.

„Nu se pregătesc suficient”

Tinerii care au reuşit să treacă peste ambele probe cu brio consider că eşecul la teorie se datorează  indiferenţei candidaşilor. „Nu tratează acest examen cu seriozitate. Cred că pot trece cu noroc peste proga teoretică. Eu am reuşit din prima, dar amstat să învăţ şi nu am tratat totul în glumă”, a mărturisit o tânără de 26 de ani, din Târgu-Jiu.

Din cei aproximativ 13.000 de gorjeni care sperau să obţină carnetul de şofer în acest an, 8.000 au fost bărbaţi, iar 5.000 au fost femei. Cei mai mulţi dintre ei au vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani. Printre programaţi s-au numărat şi doi septuagenari, care şi-au pierdut curajul înainte de cele două probe şi nu s-au mai prezentat la examen. Numărul persoanelor interesate să urce la volan a scăzut drastic în ultimii ani.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările