Descoperire arheologică de senzaţie făcută de şeful pescarilor din Gorj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudiu Fiu a găsit obiectul vechi de aproximativ 3.000 de ani                    Foto: facebook.com/fiu.claudiu
Claudiu Fiu a găsit obiectul vechi de aproximativ 3.000 de ani                    Foto: facebook.com/fiu.claudiu

Un topor de tip „celt“ a fost găsit întâmplător duminică, 27 martie, în zona Dealului Târgului, din municipiul Târgu Jiu, de către Claudiu Fiu, vicepreşedintele Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi pescarilor Sportivi (AJVPS) Gorj.

„Sunt norocos, am găsit întâmplător un topor de tip «celt». Piesa foarte rară este specifică Epocii Bronzului şi are o vechime de minim 3.000 mii de ani.Maine voi merge sa-l predau la Consiliul Judeţean Gorj. Oraşul Targu Jiu are rădăcini adânci“, a transmis Claudiu Fiu, pe pagina sa de Facebook. 

Acesta spune că a găsit obiectul în mod întâmplător: „Am plecat cu soţia să culegem leurdă şi flori prin pădurea din Dealul Târgului. S-a răsturnat un copac cu rădăcini cu tot. Am văzut că este o culoare atipică la suprafaţa terenului. Mi-am dat că este ceva diun metal şi vechi. Probabil că a fost scos din pământ atunci când copacul a ieşit cu rădăcini cu tot. L-am găsit într-o râpă“, a povestit Claudiu Fiu. 

topor celt foto

Foto: facebook.com/fiu.claudiu

El spune că a discutat cu un arheolog apreciat şi a aflat că obiectul găsit poate fi din categoria „Patrimoniu“: „Din ce am discutat cu un arheolog cunoscut, profesor universitar, obiectul are o vecbime de minim 3.000 de ani, cu 1.000 de ani înainte de perioada dacică. M-a sfâtuit să îl predau autorităţilor pentru că este vorba de un obiect rar, de patrimoniu, iar legea aşa prevede“. 


Vă recomandă să citiţi şi 

Casă bântuită într-o comună din judeţul Gorj. „Toate le răstoarnă. Şi televizorul îl întoarce cu faţa în jos“ VIDEO

Salvatorul unui copil de zece ani, care s-a pierdut în pădure, premiat de Ministerul de Interne. De ce a fost deosebită operaţiunea de salvare

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite