Deputatul Remus Cernea cere demisia lui Călinoiu. Ce răspuns halucinant a oferit preşedintele Consiliului Judeţean Gorj

Deputatul Remus Cernea cere demisia lui Călinoiu. Ce răspuns halucinant a oferit preşedintele Consiliului Judeţean Gorj

Călinoiu spune că acţiunea i-a impresionat plăcut pe copii

Deputatul independent Remus Cernea îi cere demisia lui Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, pentru că acte de cruzime faţă de animale.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Solicitarea cunoscutului parlamentar este legată de o acţiune organizată de Consiliul Judeţean Gorj, în cadrul căreia mai mulţi copii instituţinalizaţi, unii dintrei ei cu probleme psihice, au participat la sacrificarea unui porc. Animalul a fost tăiat şi pus pe un suport metalic în faţa copiilor. Mai mult decât atât, animalul îşi dădea ultimele zbateri în faţa copiilor, iar unii dintre ei nu au putut să privească scena. „Adevărul“ a prezentat în premieră această scenă, imaginile fiind preluate de o organizaţie pentru protecţia animalelor. 
La manifestare a fost prezent şi preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu. 
 

Remus Cernea cere demisia lui Călinoiu sau să îşi îndrepte greşeala

 

Remus Cernea a postat pe pagina sa de facebook o declaraţie prin care îi cere demisia lui Călinoiu:

Solicit demisia preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, domnul Ion Călinoiu, pentru acte de cruzime faţă de animale. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, domnul Ion Călinoiu, a organizat şi a participat zilele trecute la torturarea şi uciderea cu cruzime a unui animal în faţa unor copii instituţionalizaţi, de vârste mici (cuprinse între 4 şi 8 anişori). Pentru această faptă ar trebui sancţionat contravenţional iar pentru supunerea copiilor la scene de o violenţă greu de privit până şi de către un adult ar trebui să i se retragă sprijinul politic din partea Partidului Social Democrat astfel că îi cer domnului preşedinte Liviu Dragnea să facă demersurile necesare în interiorul formaţiunii.

 

Îi solicit domnului Ion Călinoiu să demareze, până la finalul mandatului său, în colaborare cu organizaţii neguvernamentale recunoscute pentru profesionalismul lor cu privire la protecţia animalelor, o campanie de informare în şcolile din judeţ împotriva cruzimii faţă de aceste făpturi. De asemenea, să îşi ceară scuze cu privire la evenimentul sângeros şi crud pe care l-a organizat şi la care a participat şi să ofere consiliere psihologică acelor copii care au fost expuşi la scenele sângeroase şi greu de privit până şi de către un adult. Unii copii chiar au încercat să plece ori să nu mai privească ororile din faţa lor, dar au fost ţinuţi pe loc!
În cazul în care domnul preşedinte Ion Călinoiu nu va face aceste lucruri, îi solicit demisia. Este nedemn pentru un judeţ să fie condus politic de către o persoană care se pretează la astfel de manifestări şi care nu are capacitatea de a înţelege şi de a-şi asuma o faptă abominabilă, cu consecinţe educaţionale şi psihologice grave asupra copiilor. (...) Întreaga manifestare organizată de preşedintele Consiliului Judeţean este ilegală şi profund imorală. Cer autorităţilor locale să îi sancţioneze drastic pe cei responsabili“.
 
Într-o intervenţie la postul Pro Tv, Călinoiu a dat un răspuns halucinant cu privire la tot ce s-a întâmplat: „Copiii au fost plăcut impresionaţi“. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările