Cursuri de perfecţionare pentru zeci de şefi din Consiliul Judeţean într-o staţiune turistică

Cursuri de perfecţionare pentru zeci de şefi din Consiliul Judeţean într-o staţiune turistică

Consilierii judeţeni se vor perfecţiona într-o staţiune turistică

Zeci de şefi din cadrul Consiliul Judeţean Gorj vor participa la cursuri de perfecţionare care se vor desfăşura într-o staţiune turistică, acolo unde condiţiile sunt propice pentru ca noile cunoştinţe să fie deprinse cât mai bine.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
 
Proiectul este finanţat din fondurile europene, iar Consiliul Judeţean Gorj a fost declarat câştigător. Valoarea acestor cursuri se ridică la aproape 400.000 de lei. Cursurile se vor derula pe parcursul a cinci zile. Contractul de finanţare a proiectului a fost semnat, iar în urmă cu câteva zile a fost aprobat în şedinţa Consiliului Judeţean Gorj. Niciun consilier nu a votat împotrivă. 55 de angajaţi vor fi trimişi într-o staţiune turistică pentru a se perfecţiona. „Salariaţii trebuie să fie mult mai motivaţi, mult mai bine instruiţi şi cu o nouă arie de vedere în ceea ce priveşte activitatea proprie a Consiliului Judeţean“, a explicat Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.
 

20 de participanţi pe serie

 
Proiectul de optimizare a performanţei sistemelor interne manageriale se va desfăşura pe o perioadă de un an şi jumătate. Ionel Dobre, managerul de proiect, spune că staţiunile turistice sunt condiţii pentru desfăşurarea unor cursuri de acest fel:
„De regulă, s-a făcut în staţiuni turistice că acolo sunt condiţii. Să ne asigure o sală de curs şi cazarea a 20 de participanţi. Am avut experienţe cu cursuri desfăşurate la Consiliul Judeţean, dar din păcate, având în vedere că unii oameni au multe sarcini, nu pot să participe. O săptămână îi scoatem din mediul lor şi merg acolo“. 
Lidia Slivilescu, angajată a Consiliului Judeţean Gorj, consideră că un astfel de curs este oportun: „Încercăm să ne îmbunătăţim pregătirea profesională. De asemenea, încercăm să îmbunătăţim calitatea serviciilor pe care le oferim“.
 

„Este un proiect oportun“

 
Consilierii din opoziţie nu văd nimic rău în organizarea unui curs de acest fel, astfel că l-au votat. „Nu ştiu să vă spun denumirea concretă. Este un titlu pompos, legat de optimizarea actului de management şi eficientizarea acestuia“, a consilierul liberal Victor Banţa.  
Denisa Şuţă crede şi ea că proiectul este binevenit: „Considerăm că este oportun pentru că şi angajaţii Consiliului Judeţean trebuie să se perfecţioneze şi să crească gradul calităţii serviciilor pe care le oferă populaţiei“. 
Alin Petre 
 
citeste totul despre: