Cum scăpăm de paraziţii care „ne mănâncă de vii“.  Remediile alimentare perfecte prescrise de medicii specialişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sistemul digestiv este „centrul“ teritoriului preferat de paraziţi FOTO Arhivă
Sistemul digestiv este „centrul“ teritoriului preferat de paraziţi FOTO Arhivă

În organismul uman se află o mulţime de paraziţi care se hrănesc cu substanţele nutritive şi expun corpul unor boli înfiorătoare. Potrivit specialiştilor, nu există organism fără paraziţi. În acest fel, o detoxifiere regulată a organismului este recomandată.

Aerul poluat, apa murdară şi mâncarea infestată sunt factori care favorizează apariţia şi înmulţirea paraziţilor din organism.


Un sistem imunitar puternic, pe fondul unui stil de viaţă sănătos şi echilibrat, poate determina organismul să lupte cu paraziţii şi să oprească dezvoltarea lor.

Cercetătoarea Hulda Clark, una dintre cele mai respectate promotoare ale medicii naturiste din lume, a concluzionat, în urma unor studii de lungă durată, că paraziţii au un rol important în declanşarea unor boli, iar toate persoanele care suferă de anumite afecţiuni sunt infestate cu un tip de paraziţi.

Astfel, toţi bolnavii de cancer care au făcut parte din cercetare aveau un număr foarte mare de viermi plaţi, iar toate persoanele cu astm au ascarizii în plămâni. Paraziţii care ajung la creier produc boli psihice, în special schizofrenie.
 

„În ultimii ani se vorbeşte tot mai mult despre detoxifiere. Au apărut tot felul de scheme care ne promit rezultate de excepţie prin detoxifierea sângelui, ficatului sau a limfei. Puţini sunt cei care se gândesc la intestine, locul de unde porneşte o sursă importantă de toxine. Deparazitarea este foarte importantă atât la copii, cât şi la adulţi. Paraziţii, majoritatea se cantonează în mucoasa intestinală şi generează multe toxine. De aici, împiedică procesele de digestie şi absorbţie de la nivelul intestinelor. Orice detoxifiere ar trebui începută cu o deparazitare“, spune Dana Mişa Şelaru, medic specialist de medicina de familie şi lector la Asociaţia Română de Gemoterapie şi Homeopatie.

Cum se dezvoltă paraziţii

Paraziţii se cantonează, de obicei, în colon şi intestinul subţire al oamenilor, unde pot produce boala chron sau polipi, însă pot rămâne şi inofensivi dacă gazda are un sistem imunitar puternic şi o floră intestinală echilibrată. Pot să apară complicaţii atunci când paraziţii reuşesc să treacă din intestine în restul organismului şi ajung în alte organe. Un lucru important de ştiut este că paraziţii nu pot supravieţui în alte organe în afară de intestin, decât în prezenţa alcoolului izoprofilic, care poate fi întâlnit în majoritatea şampoanelor, în sucurile din comerţ, în produsele cosmetice, în apa de gură, în fixativul pentru păr, în toate produsele pentru bărbierit, în cafeaua decofeinizată, în cerealele prelucrate, în diferite medicamente şi lista poate continua. 

„Stomacul este considerat al doilea creier, iar dezvoltarea intensă a scoarţei cerebrale frontale se datorează stomacului. Din stomac pornesc mai multe reţele nervoase decât în direcţie inversă. 90% din conexiuni sunt de la stomac spre creier. Potrivit lui Michael Gershon, 100 milioane de celule nervoase înconjoară tractul digestiv, iar numărul acestora îl depăşeste pe cel existent în măduva spinării, formând ceea ce este numit «sistemul nervos enteric». Intestinul este cel mai mare organ imunitar al organismului. Aici există peste 70% din numărul de limfocite din organism. În peretele intestinal există două straturi ale unei reţele de celule şi fibre nervoase, foarte subţiri, ascunse între două straturi de muşchi“, arată medicul Dana Mişa Şelaru.

Cum scăpăm de paraziţi 

Medicul specialist ne face câteva recomandări cu privire la tratamentul împotriva paraziţilor:

„Am ales pentru tratamentul paraziţilor următoarele produse: Juglans regia sau nucul are acţiune antintiinfecţioasă, antiinflamatorie şi cicatrizantă; Vaccinium vitis idaea sau merişorul reglează funcţionalitatea şi motricitatea intestinală, regenerează flora intestinală; Alnus incana sau arinul alb este vermifug, antiinflamator în hepatopatii; Buxus sempervirens sau cimisirul este vermifug, are acţiune depurativă, antiinflamator, colagog şi laxativ, cu acţiune pe căile biliarae; Rosmarinus officinalis are un rol benefic asupra ficatului şi rinichiului; Prunus spinosa sau porumbarul este stimulator al imunităţii, antiemetic şi purgativ; Lonicera nigra sau caprifoiul are acţiune asupra ficatului, splinei, aparatului respirator, sistemului articular şi sistemului nervos.

Remedii naturale împotriva paraziţilor 

Usturoiul este deosebit de eficient în lupta cu paraziţii. Are proprietăţi calităţile anti-parazitare, anti-fungice, anti-bacteriene şi antibiotic natural.
 

Argila este un supliment care repezintă unul din cele mai bune remedii pentru paraziţi. Curăţă întreg organismul de toxine şi metale grele, purifică sângele, detoxifică ficatul, detoxifică intestinele, echilibrează glandele endocrine, ajută flora intestinală, are efect anti-depresiv şi anti-stres, repară leziunile din întreg tubul digestiv.
 

Nuca de cocos are beneficii antiparazitare, antibacteriene şi în special antifungice, în cazul uleiului de cocos. Seminţele crude de dovleac sunt un duşman de temut pentru paraziţi. Aproximativ 50 de seminţe de dovleac dimineaţa pe stomacul gol reprezintă o cură foarte eficientă de exterminare a paraziţilor. 
 

Flora intestinală este bariera dintre paraziţii, bacteriile dăunătoare şi viruşii din intestin şi restul organismului. Pentru a menţine flora intestinală sănătoasă este esenţial să consumăm regulat probiotice, care se găsesc în iaurt şi chefir, şi prebiotice, care se găsesc în cicoare, nap, ceapa crudă, usturoiul crud, sparanghel, tărâţele de grâu, fasole şi mazăre, spanac şi legume cu frunze verzi, banana, ovăzul etc. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite