Cum va fi sancţionat medicul care ar fi refuzat să trateze un pacient, consemnând în foaia de observaţie nemulţumirile salariale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul pneumolog Elena Vlad
Medicul pneumolog Elena Vlad

Medicul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu care ar fi refuzat să efectueze o procedură medicală, consemnând în foaia de observaţie nemulţumiri legate de salariu şi de lipsa de personal, va fi sancţionat cu reducerea salariului de bază cu 10% pe trei luni.

Anunţul a fost făcut de către managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu, Gigel Capotă:

„Astăzi am primit raportul de cercetare disciplinară prealabilă în legătură cu doamna doctor Vlad. Am aprobat propunerea Comisiei de cercetare disciplinară şi am dispus sancţionarea doamnei doctor Elena Vlad cu reducerea salariului de bază cu 10% pe trei luni”.

Pacienta de 63 de era internată la Secţia ATI, iar medicul de gardă a recomandat efectuarea unei proceduri de asiprare bronşică, dar Elena Vlad, medic pneumolog de la Secţia Medicală, a scris în foaia de observaţie: „Nu se poate realiza aspirat bronşic în boala infecţioasă deoarece este lipsă personal mediu sanitar pentru FB (n.r.- fibronhoscopie infecţioasă), cât şi lipsă salarizare corespunzătoare“. Aceasta a recomandat să fie transferată la spitalul din Craiova, la Secţia de Boli Infecţioase. Acest lucru s-a întâmplat după abia două săptămâni, iar în urmă cu câteva zile pacienta a decedat. 
 

Poliţiştii gorjeni au deschis un dosar penal în care fac cercetări pentru ucidere din culpă, pentru a vedea dacă a existat o legătură între moartea pacientei şi faptul că manevra nu a fost executată. 

„În legătură cu decesul care a survenit la clinica din Craiova pentru pacienta care a fost transportată de la SJU Târgu-Jiu, noi regretăm că pacienta respectivă a decedat", a spus managerul spitalului din Târgu-Jiu.

Medic: „Pacienta nu a murit că nu i-am făcut bronhoscopie“

Medicul Elena Vlad susţine că procedura de bronhoscopie în vederea efectuării unei aspirări bronşice era contraindicată în cazul pacientei care suferea de insuficienţă respiratorie severă. Mai mult decât atât, pacienta, spune medicul, ar fi putut deceda în timpul efectuării manevrei:

„Bronhoscopia în scopul aspirării bronşice pentru recoltarea de germeni fusese efectuată deja pe Secţia ATI. Eu mai consultasem pacienta de două ori până atunci. Pacienta era într-o insuficienţă respiratorie care putea fi agravată de manevra de bronhoscopie. Această manevră are contraindicaţiile ei. La cazurile de insuficienţă respiratorie severă nu se recomandă. Pacienta nu a murit că nu i-am făcut bronhoscopie. Pacienta putea să moară în timpul bronhoscopiei. Recomandările mele au fost ca pacienta să fie transferată la Infecţioase, la spitalul Craiova, ceea ce s-a şi întâmplat“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite