Cum te poţi distra în singurul parc de agrement din judeţul Gorj. Iniţiativa îi aparţine unui tânăr din Tismana

Cum te poţi distra în singurul parc de agrement din judeţul Gorj. Iniţiativa îi aparţine unui tânăr din Tismana

Parcul de agrement se află în localitatea Tismana

Singurul parc de agrement din judeţul Gorj se află în localitatea Tismana şi a fost pus pe picioare de către un tânăr din localitate cu ajutorul fondurilor europene.

Parcul de agrement „Plaiul Castanilor“ a început să atragă din ce în ce mai mulţi turişti dornici de distracţie atât din judeţul Gorj, cât şi din alte zone ale ţării, mcare sunt cazaţi la pensiunile din zonă.
În parcul de agrement „Plaiul Castanilor” pot fi desfăşurate activităţi recreative, cum ar fi: tiroliană, tir cu arcul, bungee trambulina, plimbări cu poneii şi multe altele. Peste puţin timp, aici urmează să se deschidă şi un club de echitaţie, unicul din judeţul Gorj.
 

Proiectul s-a rdiciat la peste 25.000 de euro

 
Iniţiativa înfiinţării unui astfel de loc îi aparţine lui Mihai Jerca, un tânăr din localitatea Tismana. Acesta a aflat de un concurs de idei organizat de Universitatea „Constantin Brâncuşi“, cu asigurarea unei finanţări, şi s-a înscris. Proiectul a început în urmă cu aproximativ un an, cu fonduri de la Uniunea Europeană, şi a fost gata în iarna trecută, dar, pentru că sezonul se încheiase, activitatea a început în această primăvară. Valoarea proiectului a fost de 25.000 de euro, la care s-a adăugat o contribuţie de 2% din partea sa. 
 

„Parcul de distracţii a luat fiinţă pe un proiect POSDRU. A fost un concurs de planuri de afaceri , desfăşurat prin Universitatea «Constantin Brâncuşi». În iunie 2015 am demarat proiect şi a fost finalizat în luna decembrie. Pentru că era extra-sezon, l-am deschis abia în aprilie. Oferim activităţi de bungee-trambulină, tir cu arcul, tir cu arme, echitaţie cu ponei, darts, pin-pong, tiroliană, trambulină şi, în curând, o să avem şi plimbări cu trăsura cu ponei. Clienţii noştri sunt turiştii pensiunii, dar şi cei cazaţi în alte pensiuni din zonă sau din Târgu Jiu. Vin, se distrează şi se întorc“,
a precizat Mihai Jerca.
 

 

Club de echitaţie

 
Mihai Jerca nu vrea să se oprească aici şi peste puţin timp, în cadrul parcului de agrement, va deschide un club de echitaţie.
 

Împreună cu un prieten care are cai antrenaţi special, dorim să deschidem peste puţin timp un club de echitaţie, care va fi primul din Gorj. Vom avea trei cai pentru adulţi şi pentru copii. Va fi un club cu abonament, dar şi cu lecţii particulare“, a mai spus Mihai Jerca.
Familia Jerca mai deţine, în acelaşi loc, şi o pensiune agro-turistică.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: