Cum a ajuns un bărbat condamnat la puşcărie pentru sechestrare de persoane să predea la liceu. Faptele pe care le-a comis în urmă cu 31 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elvis Truşcă este angajat la liceul din oraşul Ţicleni din anul 2013
Elvis Truşcă este angajat la liceul din oraşul Ţicleni din anul 2013

Elvis Truşcă, profesorul de la Liceul Tehnologic Ţicleni, judeţul Gorj, care predă Educaţie Fizică şi Instruire Practică, a recunoscut că a fost condamnat în tinereţe la închisoare.

Elvis Truşcă s-a prezentat miercuri, 25 septembrie, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj pentru a da explicaţii în legătură cu faptele sale, după ce într-o publicaţie locală au apărut informaţii că a suferit o condamnare la închisoare pentru viol şi că în Italia a fost implicat într-un furt, fiind amendat de o instanţă de judecată.

„Domnul profesor a recunoscut că a participat în urmă cu 31 de ani la acţiune în care a fost sechestrată o fată şi a fost condamnat la un an, iar băieţii care au violat-o au primit condamnări de opt ani. De asemenea, mi-a spus că a fost implicat şi în Italia în anumite infracţiuni de furt“, a spus Marcela Mrejeru, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.
 

Profesorul de la Ţicleni a prezentat comisiei cazierul său judiciar, însă faptele nu figurează aici. Acesta a solicitat Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj eliberarea unui certificat de integritate comportamentală, care atestă daca figurează sau nu în Registrul agresorilor sexuali, situaţie în care trebuie să plece de la catedră. „Cazierul este «curat», din ceea ce ne-a arătat dumnealui. Nu aveam de unde să ştim ce s-a întâmplat înainte. Aşteptăm acest certificat şi atâta vreme cât nu Inspectoratul Şcolar i-a dat orele. Noi nu am fost implicaţi absolut deloc în atribuirea orelor domnului profesor“, a mai menţionat Marcel Mrejeru.

Elvis Truşcă este încadrat la plata cu ora la Licerul Tehnologic Ţicleni, acolo unde este director verişorul. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite