Copil de patru ani decedat în spitalul din municipiul Motru. Medicii au indicii că pacientul suferea de meningită

Copil de patru ani decedat în spitalul din municipiul Motru. Medicii au indicii că pacientul suferea de meningită

Decesul s-a produs la spitalul din Motru

Un copilaş în vârstă, de de patru ani a murit, în aceasta dimineaţă, în Spitalul Municipal din Motru, judeţul Gorj, medicii având suspiciuni că suferea de meningită.

Copilul a ajuns la urgenţă în stare gravă şi a făcut un stop cardio-respirator. 

„S-au făcut manevrele de resuscitare, dar fără un rezultat. După simptomatologie, din punct de vedere clinic, fără analize de laborator, era un caz de meningită meningococică“,

a precizat Alin Efrim, directorul Spitalului Municipal Motru. 

S-a efectuat dezinsecţia secţiei

Conducerea spitalului din Motru a luat decizia închiderii secţiei de urgenţe până la efectuarea dezinsecţiei: „Am făcut o dezinsecţie generală şi am închis secţia până când s-a finalizat acest proces. A fost închisă timp de trei ore. Noi am acordat îngrijrile necesare pacienţilor care s-au prezentat la urgenţe, dar în alte spaţii. Am anunţat Direcţia de Sănătate Publică pentru a se face o anchetă la nivelul comunităţii, pentru a se vedea dacă mai sunt  şi alte cazuri. Toţi cei care au intrat în contact cu copilul au făcut profilaxia cu antibiotice. Deocamdată este o suspiciune“, a mai spus Alin Efrim.  

Poliţia Gorj s-a autosesizat şi a deschis un dosar penal pentru moarte suspectă.

 

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: