Copiii unor oameni de afaceri din Gorj, convertiţi în romi pentru a intra la Academia de Poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii unor oameni de afaceri din Gorj au devenit peste noapte romi pentru a putea intra pe locurile speciale la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”.

“Transformarea” copiilor în romi s-a făcut cu certificat de la o asociaţie a romilor care a eliberat un document care atestă apartenţa acestora la această etnie. Unitatea de poliţie ce a făcut selecţia, respectiv Poliţie Gorj, nu s-a sinchisit să verifice autenticitatea datelor, scrie portalul gorj-domino.ro. 

Pentru dosarul de înscriere la Academia de Poliţie, printre altele, “candidaţii etnici/minoritari care se înscriu pentru locurile alocate distinct acestora declară pe propria răspundere apartenenţa la etnia/minoritatea respectivă şi depun la dosarul de recrutare inclusiv o adeverinţă emisă de o organizaţie etnică/minoritară, constituită potrivit legii, care să ateste apartenenţa la etnia/minoritatea respectivă”, se preciza în anunţul iniţial postat pe site-ul Poliţiei Gorj, care s-a ocupat de recrutarea şi selecţia candidaţilor, mai precizează gorj-domino.ro.

Pe baza acestor documente, spre exemplu, fiul unui om de afaceri local a fost admis penultimul la Academia de Poliţie, pe locuri speciale pentru romi, în sesiunea din această vară, fără a aparţine acestei etnii. Diana Ionela Verboncu, fiica omului de afaceri Nelu Buic, s-a înscris şi ea tot pe locurile speciale destinate romilor, numai că a picat la probele fizice, arată sursa citată.   

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite