UPDATE Şi-a dat demisia! Controversat fost şef din poliţie, primit în USR Gorj. „Îndeplineşte criteriile pentru a putea deveni membru“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorel Caragea a fost primit în USR
Viorel Caragea a fost primit în USR

Fostul şef al Poliţiei Gorj, Viorel Salvador Caragea, a fost primit în USR. Acesta a depus o cerere de înscriere, care a fost acceptată în cursul zilei de marţi, 14 ianuarie.

UPDATE

Conducerea USR Gorj a anunţat că Viorel Salvador Caragea şi-a anunţat demisia din partid după doar o zi de la înscrierea sa. „În contextul articolelor de presa aparute astazi, Radu Miruţă preşedintele USR Gorj, a avut în această după-amiază o discuţie cu domnul Viorel Salvador Caragea în urma căreia, chiar dacă acuzele aduse nu au fost demonstrate, domnul Caragea a decis să îşi dea demisia din partid pentru a nu prejudicia imaginea USR. Obiectivul USR este schimbarea României de jos în sus, din satele, comunele si oraşele noastre, printr-o politica bazată pe onestitate si principii, deschisa fata de comunitate“, se arată într-un comunicat de presă.

Preşedintele organizaţiei judeţene a USR, Radu Miruţă, nu ştie dacă Viorel Caragea va fi pe lista de candidaţi: „Filiala USR Târgu Jiu a aprobat aseară o cerere de adeziune venită din partea domnului Caragea,  pentru că, potrivit regulamentului de admitere, îndeplineşte criteriile  USR pentru a putea deveni membru. La noi nu există două uşi de intrare în partid, una prin faţă şi alta prin spate sau prin laterale. Există aceeaşi uşă de intrare şi de ieşire. Persoanele care îndeplinesc criteriile intră pe acea uşă, iar persoanele care nu îndeplinesc obligaţiile ies pe aceeaşi uşă. Între USR şi celelalte formaţiuni politice este o reală diferenţă. Eu ca preşedinte al filialei judeţene nu pot să răspund dacă domnul Caragea se va afla pe lista de candidaţi la alegerile locale, pentru că modul în care se desfăşoară desemnarea candidatului este atributul absolut al fiecărui membru din filiala respectivă printr-un vot secret“. 

„A îndeplinit criteriile USR“

Radu Miruţă a spus că fostul şef al Poliţiei Gorj a îndeplinit criteriile de înscriere în USR: „A îndeplinit criteriile USR, şi anume: nu a fost membru al unui partid politic în ultimii doi ai de zile; nu a avut o funcţie de conducere ntr-un partid politic parlamentar din 1990 şi până în prezent şi nu are probleme penale. Este o decizie pentru absolut fiecare persoană, care aderă: se înscrie pe site, este invitat la  discuţie pentru a se cunoaşte persoana, completează o adeziune şi ei nouă membri din conducerea filialei Târgu Jiu votează aprobarea s-au respingerea  acestei adeziuni“. 

Un poliţist controversat

Viorel Salvador Caragea a fost un a fost unul dintre cei mai controversaţi şefi din Poliţia Gorj. Scandalurile s-au ţinut lanţ în perioada în care a condus instituţia. Caragea a fost contestat de către o parte a poliţiştilor din Gorj, dar şi de către unii oameni de afaceri. Unul dintre aceştia, Mihai Rămescu, a organizat chiar un protest pe străzile din municipiul Motru împotriva şefului de atunci al Poliţiei Gorj, sesizând că este hărţuit şi ameninţat de Caragea.

Citeşte şi 

Controversatul poliţist Salvador Caragea s-a pensionat „englezeşte” din fruntea Şcolii de câini Sibiu

Un şef din poliţie se pensionează. A iscat un imens scandal pe când era la conducerea Poliţiei Gorj

Schimbări la vârful Poliţiei Gorj. Comisarul-şef Caragea, „dresor“-şef la Centrul Chinologic Sibiu. Noul şef al Poliţiei Gorj este Gheorghe Parepa

Declaraţii incendiare făcute de deputatul PSD Iriza despre şeful Poliţiei Gorj: „Caragea este şeful judeţului“

Legăturile suspecte dintre şeful Poliţiei Gorj, primarul din Târgu Jiu şi şeful Consiliului Judeţean

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite