Controale ale poliţiştilor în trenuri. Şase călători au fost amendaţi pentru că nu purtau mască de protecţie

Controale ale poliţiştilor în trenuri. Şase călători au fost amendaţi pentru că nu purtau mască de protecţie

Şase călători au fost amendaţi

Şase călători aflaţi în trenurile care circulau pe teritoriul judeţului Gorj au fost amenadaţi de poliţişti, în urma unui control care s-a desfăşurat astăzi.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Poliţişti din cadrul Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Gorj sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi, au acţionat în trenurile de călători şi staţiile de cale ferată, pentru creşterea gradului de ordine şi siguranţă publică şi pentru verificarea respectării regulilor pentru limitarea efectelor pandemiei SARS COV-2.
La acţiune au participat şi reprezentanţi ai CFR Călători, echipele de control fiind prezente în trenurile de călători şi staţiile de cale ferată, acţionând pentru păstrarea măsurilor de siguranţă sanitară în rândul călătorilor.
Purtarea măştii de protecţie la bordul trenurilor CFR Călatori este obligatorie pe toată durata călătoriei, precum şi în zonele de aşteptare a trenurilor – staţii de cale ferată, peroane, săli de aşteptare. 
Cu ocazia controalelor efectuate au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale în baza Legii.nr.55/2020, în valoare totală de 2.500 de lei“, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Gorj.
 
 
CFR Călători face apel la călători să nu urce în tren, dacă la casa de bilete li se comunică faptul că nu mai sunt locuri. Recomandarea este valabilă şi pentru persoanele posesoare de abonamente/autorizaţii: „Pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport, inclusiv a persoanelor care au abonamente/autorizaţii şi pentru a putea fi, astfel, dimensionată cât mai bine capacitatea trenurilor la numărul de locuri solicitat, recomandăm tuturor călătorilor procurarea biletelor din timp“.
 
 
CFR Călători face apel la călători să NU urce în tren, dacă la casa de bilete li se comunică faptul că nu mai sunt locuri. Recomandarea este valabilă şi pentru persoanele posesoare de abonamente/autorizaţii.
 
Pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport, inclusiv a persoanelor care au abonamente/autorizaţii şi pentru a putea fi, astfel, dimensionată cât mai bine capacitatea trenurilor la numărul de locuri solicitat, recomandăm tuturor călătorilor procurarea biletelor din timp.
 
Este important ca pasagerii să evite aglomeraţia şi să nu aleagă pentru destinaţia lor doar trenurile de la orele de vârf. Dacă vor face rezervări din timp, se pot suplimenta în mod operativ trenurile, înainte de plecare. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările