Conducerea Primăriei Târgu Jiu va face o plângere la Ministerul Educaţiei împotriva profesorului universitar care a realizat desenele obscene cu operele lui Brâncuşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Desenele realizate de Alexandru Rădvan
Desenele realizate de Alexandru Rădvan

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, va sesiza Ministerul Educaţiei cu privire la profesorul de la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti care realizat desenele obscene cu operele lui Constantin Brâncuşi.

Coloana fără de Sfârşit, operă ridicată în cinstea eroilor morţi în Primul Război Mondial, este prezentată de Alexandru Rădvan, artist plastic şi profesor la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti, ca organ genital masculin în ipostaze sexuale. 

Primarul Marcel Romanescu a declarat că este regretabil ceea ce s-a întâmplat şi că va trimite o sesizare Ministerul Educaţiei: „Vreau să adreseze Ministerului Educaţiei, doamnei ministru, şi universităţii de unde provine acest artist. Din punctul meu de vedere este regretabil ceea ce s-a întâmplat. Eu nu în pot considera artist la modul cum a prezentat aceste opere. Aş vrea să cred că nu sunt realizate de dânsul şi că este o greşeală, dar în caz contrar, toate organismele abilitate care pot lua măsuri în privina acelor desene trebuie să îşi facă datoria. Ţininţdn cont de faptul că este cadru universitar, prin Ministerul Educaţiei se vor face anumite sesizări. “. 

„Un artist nu cred că îşi permite să facă astfel de lucrări“

desene

Marcel Romanescu a mai precizat că Brâncuşi este unic şi nu este normal să fie desconsiderat în acest fel: „Nu este normal că au fost realizate şi distribuite în spaţiul online. Un artist nu cred că îşi permite să facă astfel de lucrări în care să pună într-o lumină nu tocmai bună operele marelui sculptor, care este unic“.

Pictorul are numeroase lucrări în ţară şi străinătate 

desene

Alexandru Rădvan, autorul lucrărilor, este doctor în filologie la Facultatea de Litere, cu teza „Imaginea fantastică realizată cu mijloace plastice şi mijloace literare”. Acesta a avut numeroase expoziţii în ţară şi în străinătate. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite