Circulaţia rutieră de pe Defileul Jiului a fost blocată de o avalanşă. Zăpada a avut o înălţime de şapte metri

Circulaţia rutieră de pe Defileul Jiului a fost blocată de o avalanşă. Zăpada a avut o înălţime de şapte metri

Circulaţia a fost blocată timp de mai multe ore

Circulaţia rutieră pe Defileul Jiului a fost blocată, astăzi, timp de mai multe ore din cauza unei avalanşe. Zăpada a căzut de pe versanţi pe partea carosabilă şi nu s-a mai putut circula.

Ştiri pe aceeaşi temă

Evenimentul a avut loc la kilometru 123 de pe Drumul European 79. „Am avut o avalanşă care a blocat complet drumul de pe Defileul Jiul. Zăpada avea înălţime şi de şapte metri lângă versant. Era foarte periculos, pentru că riscam să blocăm toţi participanţii la trafic pe mijlocul Defileului, astfel încât nu puteam să ne desfăşurăm activitate. Din acest motiv, am luat decizia de a opri traficul. Am acţionat cu utilaje şi am reuşit să deschidem circulaţia. Mai apar probleme, dar avem utilaje de mare tonaj, încărcătoare frontale care acţionează când este nevoie“, a precizat Bogdan Chelaru, şeful Secţiei Drumurilor Naţionale Târgu Jiu.

40 de utilaje au acţionat pe drumurile naţionale

Lucrătorii Secţiei Drumurilor Naţionale Târgu Jiu au acţionat cu 40 de utilaje. O atenţie sporită a fost acordată drumurilor din zonele montane. „Am acţionat cu 40 de utilaje de la nivelul Secţiei Drumurilor Naţionale Târgu Jiu. S-a acţionat pe DN 67C, până în staţiunea Rânca. De asemenea, s-a acţionat şi pe DN 67 B în zona montană Godeanu. Utilajele au împrăştiat o cantitate de peste 200 de tone de material antiderapant. Unii participanţi la trafic s-au grăbit şi au înlocuit cauciucurile de iarnă cu cele de vară. Nu au existat autoturisme blocate“, a mai precizat şeful Secţiei Drumurilor Naţionale Târgu Jiu.

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: