Cinematograful «Sergiu Nicolaescu» se deschide astăzi în prezenţa marelui regizor şi actor

Cinematograful «Sergiu Nicolaescu» se deschide astăzi în prezenţa marelui regizor şi actor

Sergiu Nicolaescu vaprimi titlul ce «Cetăţean de Onoare» al municipiului Târgu-Jiu

Sergiu Nicolaescu va fi prezent, astăzi, la Târgu-Jiu, unde i se va decerna titlul de «Cetăţean de Onoare» al oraşului şi va participa la inaugurarea cinematografului care-i poartă numele.

Ştiri pe aceeaşi temă

În sala de şedinţe a Consiliului Local al municipiului Târgu-Jiu va avea loc, de la ora 12.00, festivitatea de decernare a titlului de «Cetăţean de Onoare». Sergiu Nicolaescu s-a născut în Târgu-Jiu, dar la vârsat de câiva ani a plecat împreună cu părinţii în Timişoara. Marele actor şi regizor va participa, apoi, la inaugurarea fostului cinematograf Victoria, care-i poartă numele, după ce a fost modernizat.de R.A.D.E.F. RomaniaFilm, cu sprijinul Primăriei municipiului Târgu Jiu. „În ultimele luni, cinematograful a fost închis şi s-a trecut la renovarea completa a lui. S-au schimbat scaunele vechi şi rupte cu fotolii ultramoderne, s-a înlocuit ecranul cu unul Silver Screen şi s-au înlocuit “prăfuitele” aparate de proiecţie - peliculă cu unele digitale de ultimă oră ce pot reda filme în variantă 2D şi 3D, la standarde de imagine ultramoderne. Capacitatea de peste 380 de locuri a sălii a fost redusă la 300 de locuri pentru a se putea instala fotolii în care confortul spectatorilor să fie pe primul loc. Încălzirea în sală a fost rezolvată şi ea, iar acum Cinema Sergiu Nicolaescu beneficiază de un sistem de încălzire revoluţionar: plasmă termică cu infraroşu“, se precizează într-un comunicat al RomaniaFilm.

«Viaţa lui Pi», primul fil care va rula la Cinema «Sergiu Nicolaescu»

Filmul este prezentat in avanpremiera extraordinară la Târgu Jiu, cu trei săptămâni înainte de premiera oficială, 21 decembrie 2012. Pelicula este difuzata cu ajutorul Odeon Cineplex, distribuitorul român al filmului. Filmul este o creaţie a regizorului premiat cu Oscar, Ang Lee. Cu Viaţa lui Pi, regizorul Ang Leea creat un film revoluţionar despre un tânăr care supravieţuieşte unui dezastru maritim şi se vede silit să pornească într-o călătorie epopeica, plină de aventuri şi de descoperiri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările