Cel mai scump brad de Crăciun din România nu va mai fi împodobit în acest an. Cum explică autorităţile

Cel mai scump brad de Crăciun din România nu va mai fi împodobit în acest an. Cum explică autorităţile

Bradul a costat peste 100.000 de euro

Cel mai scump brad de Crăciun din România va sta în depozitul Primăriei Târgu Jiu în acest an. Bradul artificial a fost cumpărat în anul 2016 cu peste 100.000 de euro, iar autorităţile spuneau atunci că va fi folosit timp de 12 ani. Acum, primarul Marcel Romanescu (PNL), care a fost ales anul trecut, a preferat un brad natural, care va fi amplasat în centrul oraşului.

Autorităţile din Târgu Jiu voiau să monteze cel mai scump brad din ţară într-o altă zonă din oraş, dar nu vor mai avea timp pentru acest lucru:
„Nu mai avem timpul necesar pentru a-l monta. L-am fi montat şi pe acela, dar trebuie să fie pus pe o anumită fundaţie pe cercul perimetral de nouă metri. Nu mai avem timpul necesar pentru a fi turnat betonul. Nu se poate monta bradul într-un beton turnat de două zile. Şi această lucrare ar fi necesitat obţinerea unei autorizaţii de construcţie“,
a spus Ionuţ Jilăveanu, şeful Serviciului de Gospodărie Comunitară din cadrul Primăriei Târgu Jiu.
 

Bradul de Crăciun va avea o înălţime de aproximativ 15 metri

 
Bradul natural de Crăciun preferat de conducerea Primăriei Târgu Jiu va fi amplasat astăzi. Acesta va avea o înălţime de aproximativ 15 metri şi va fi adus dintr-o comună din judeţul Gorj. „Am căutat un brad în mai multe locuri: la Novaci, la Runcu, las Peştişani, la Schela. L-am găsit la Ocolul Silvic Peştişani. Se află într-o zonă unde avem acces cu utilajele. Are 17-18 metri în teren. Aici va avea mai puţin, pentru că tulpina va intra în suport, iar ultimul etaj va fi eliminat. Probabil că va avea 15-16 metri. S-a încheiat procedurile de achiziţie. A costat în jur de 4.500 de lei, fără TVA. Luni dimineaţa se va pleca după el şi va fi montat, după care timp de două zile va fi împodobit. Avem discuţii cu câteva firme care ne vor sprijini în împodobirea acestuia“, a declarat şeful de la Gospodărie Comunitară.
 
Bradul va fi montat într-un suport special care va fi amplasat într-o „gură“ de la reţeaua de canalizare. „Era nevoie de o aprobare de la Ministerul Culturii pentru a sparge o porţiune mică din pavimentul din centrul oraşului, dar asta ar fi putut însemna o prelungire a termenului şi riscam să nu putem monta bradul de Crăciun până la 1 Decembrie. Am găsit o altă soluţie. Există un cămin în care am introdus un dispozitiv, care este destul de bine consolidat. Nu aveam altă soluţie. Va fi montat în suportul respectiv şi va fi ancorat. Este exclus să se întâmple vreun accident“, a precizat Ionuţ Jilăveanu. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: