Cea mai bună miere din România, recomandată pentru ficat, splină şi pancreas. Ce vitamine şi compoziţie are

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mierea de rapiţă este considerată una dintre cele mai benefice din lume datorită compoziţiei şi a beneficiilor sale. Albinele produc această miere în luna mai.

Acest tip de miere este obţinută din rapiţa sălbatică, o plantă care este bogată în proteine, carbohidraţi, glucide, lipide, în minerale precum bor, calciu, fier, fosfor, potasiu, sodiu, în vitaminele A, B1, B2, B3, C şi betacaroten. 

Apicultorul Vasile Tufiş, din Târgu Jiu, produce acest tip de miere, care este, de asemenea, bogat în Omega 3. Pentru obţinerea acesteia duce albinele în zona deluroasă: „Am căutat să mergem în zona deluroasă a Olteniei, pentru mierea de rapiţă, pentru că este unul dintre cele mai bune sortimente de miere din lume, deoarece conţine Omega 3 în cantitate foarte mare şi este foarte bună pentru creier, inimă şi circulaţia sângelui. Mai mergem la păpădie, la pomii fructiferi, la salcâmi. Avem ani când mergem foarte departe cu stupina, deoarece cătina, pe lângă fructul deosebit, mai poate să dea albinelor substanţa necesară pentru producerea mierii, care are o valoare nutritivă extraordinară“, a spus Vasile Tufiş.

Pentru ce este recomandată mierea de rapiţă 

Mierea de rapiţă este recomandată pentru tratarea rinichilor şi a bolilor legate de ochi. Mierea de rapiţă este utilizată pentru a trata osteoporoza deoarece conţine Q3, un element extrem de important pentru dezvoltarea osoasă. 

Un alt beneficiu al acestui tip de miere constă în regenerarea şi menţinerea elasticităţii pereţilor vasculari. De asemenea, consumul de miere din rapiţă protejează de diferite boli ficatul, splina şi pancreasul de diverse boli. Persoanelor care suferă de arsuri la stomac ca urmare a acidităţii foarte scăzute li se recomandă  să folosească meiere de rapiţă. 

Faptul că este bogată în vitamina E, acest tip de miere are un factor benefic în încetinirea îmbătrânirii pielii. Din acest motiv, mierea de rapiţă est6e un ingredient folosit la cremele cosmetice. Poate fi folosită profilactic pentru prevenirea afecţiunilor hepatice.

Alte tipuri de miere cu efecte terapeutice

Alte tipuri de miere cu proprietăţi binefăcătoare sunt de castan, de cimbrişor sau de cătină. „Producem anual şapte-opt sortimente de miere: rapiţă, salcâm, tei, poliflora de munte, mana de munte, cimbrişorul de munte, care este extraordinar de rară, dar un remediu naturist foarte bun, de zmeură, care este tot la fel de rară. Mai mergem la păpădie, la pomii fructiferi, la salcâmi. Avem ani când mergem foarte departe cu stupina, deoarece cătina, pe lângă fructul deosebit, mai poate să dea albinelor substanţa necesară pentru producerea mierii, care are o valoare nutritivă extraordinară. Mai producem miere de castan, care este produsă de la floarea de castan. Este singura miere regenerantă pentru organism“, ne explică apicultorul Vasile Tufiş. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite