Casa Barbu Gănescu, transferată în proprietatea statului pentru înfiinţarea Muzeului Naţional „Constantin Brâncuşi“

Casa Barbu Gănescu, transferată în proprietatea statului pentru înfiinţarea Muzeului Naţional „Constantin Brâncuşi“

Casa Barbu Gănescu va fi administrată de Ministerul Culturii

Casa Gănescu din Piaţa Prefecturii, aflată lângă sediul Palatului Administrativ, va trece în patrimoniul Ministerului Culturii, pentru amenajarea Muzeului Naţional „Constantin Brâncuşi“.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Guvernul a anunţat că va solicita ca imobilul ce aparţine Consiliului Judeţean Gorj să treacă în proprietatea publică a statului şi în administrarea Ministerului Culturii. Aici va fi amenajat Muzeul Naţional „Constantin Brâncuşi“.
Casa „Barbu Gănescu“ este una dintre clădirile reprezentative din Târgu Jiu. Aici a locuit chiar marele sculptor Constantin Brâncuşi pe perioada în care a fos ridicat Ansamblul monumental „Calea Eroilor“ din municipiul Târgu Jiu. 
 

Susţinem amenajarea Muzeului Brâncuşi în Casa Gănescu

 
Înfiinţarea Muzeului Naţional „Constantin Brâncuşi“ a fost aprobată prin lege, dar nu s-a făcut mare lucru pentru deschiderea acestuia. 
Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, a spus în fiinţarea muzeului ar fi un mare câştig pentru judeţul Gorj:
„Noi oricum foloseam foarte puţin această clădire, din când în când au mai fost nişte cursuri acolo. Încă de la vizita ministrului Vulpescu din primăvară am spus că suntem de acord şi chiar susţinem amenajarea Muzeului Brâncuşi în Casa Gănescu, pentru că se ştie că este casa în care a locuit sculptorul în perioada în care a realizat ansamblul de la Târgu Jiu”.
 
 
 
Legea privind înfiinţarea Muzeului Brâncuşi a fost aprobată încă din decembrie 2015, iniţiativa fiind a gorjeanului Gheorghe Udrişte, fost director al Metrorex. Casa a fost reabilitată în vremea când era Mischie preşedinte al Consiliului Judeţean, dar este nevoie de investiţii pentru a putea fi transformată în muzeu.
citeste totul despre: