Cariera Roşia şi Cheile Sohodolului, platourile de filmare ale unor pelicule celebre

Cariera Roşia şi Cheile Sohodolului, platourile de filmare ale unor pelicule celebre

Nicolas Cage a stat în Gorj aproape o săptămână

Mai multe scene din filmul Ghost Rider 2, cu Nicolas Cage în rol principal, au fost filmate în judeţul Gorj, în două locaţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

În toamna anului 2010, judeţul Gorj era în fierbere ca urmare a sosirii marelui actor american. Jurnaliştii „vânau“ prin toate mijloacele fotografii cu acesta, iar pasionaţii de film sperau să-l întâlnească pentru a se imortaliza sau „fura“ un autograf de la Nicolas Cage. Însă, actorul american apărea unde şi când nu se aştepta nimeni, aşa că a fost o „pradă“ foarte greu de prins. Mai mulţi gorjeni au fost chiar angajaţi să facă figuraţie sau să joace diferite roluri mărunte. 
 
Prima locaţie unde s-a filmat a fost un restaurant din zona Câmpu Mare. În prezent, restaurantul «Amanda» este închis. Omul de afaceri care a deţinut această locaţie a dat faliment şi s-a spânzurat în urmă cu doar câteva luni din cauza datoriilor pe care le avea. 
Cea mai mare parte a filmărilor realizate în judeţul Gorj au avut loc într-o carieră minieră. Aici s-a filmat una dintre scenele de luptă dintre Nicolas Cage şi personajul negativ. Cariera Roşia s-a transformat în platou de filmare. 
Starul american a fost cazat la Târgu Jiu într-o pensiune de lux, care aparţine unui om de afaceri care a stat mai mult timp în arest preventiv. Este vorba de fostul directorul al BCR Gorj, Dumitru Contoloru, proprietarul Pensiunii Casa Danielescu. 
 
Trandafirul Galben, filmat pe Cheile Sohodolului
 
Mai multe scene din filmul «Trandafirul Galben» au fost filmate pe Cheile Sohodolului, o zonă deosebit de frumoasă, care are statut de arie naturală protejată. Cheile Se află la aproximativ 20 de kilometri de municipiul Târgu Jiu, astfel că este unul dintre locurile preferate ale locuitorilor reşedinţei judeţului Gorj pe perioada verii. Dacă ai noroc de vreme însorită, poţi fotografia peisaje impresionante. Locul este frecventat de zeci de alpinişti din ţară, dar şi de peste hotare, mai ales că în zonă sunt amenajate o mulţime de trasee pentru căţărare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările