Cântăreaţa de muzică populară care încearcă să găsească o casă pentru câinii fără stâpân

Cântăreaţa de muzică populară care încearcă să găsească o casă pentru câinii fără stâpân

Ionela Guzic încearcă să ofere spre adopţie cât mai mulţi câini fără stăpân

O cunoscută interpretă de muzică populară din judeţul Gorj încearcă să găsească stăpâni pentru câinii abandonaţi. Ionela Guzic găseşte animalele părăsite, se fotografiază cu acestea, după care postează fotografiile pe reţelele de socializare. Artista le duce, apoi, câinii familiilor care vor să-i adopte.

Ionela Guzic este o mare iubitoare de animale şi încearcă să oprească abandonul acestora. Aceasta se implică în multe campanii de sterilizare a animalelor de companie şi încearcă să găsească stăpâni pentru animalele părăsite. Pe pagina sa de Facebook, care are foarte mulţi urmăritori, aceasta transmite diferite informaţii legate de campaniile de sterilizare gratuite care se desfăşoară.
 
În plus, Ionela vrea să-i determine pe cât mai mulţi oameni să nu cumpere un câine ,ci să adopte unul fără stăpâni: „Se fac multe sterilizări gratuite, dar oamenii, deşi sunt gratuite, nu se implică, nu sterilizează, nu adoptă, ci cumpără. Ca să încerc să stopez acest fenomen, am decis, alături de nişte prieteni, să îmi fac fotografii cu animale abandonate ca să le găsesc familii responsabile, iubitoare, care să le adopte. Cine doreşte să adopte un căţel, eu îi voi duce la familia respectivă, mă ofer şofer şi îmi ofer maşina să duc căţeii la sterilizat ca să nu se mai înmulţească.  Vreau să conving oamenii să adopte animăluţe abandonate, să le ofere o şansă!”.
 
Fotografiile cu care încearcă să impresioneze pe iubitorii de animale să adopte sunt realizate de fotografi profesionişti: „Fotografiile sunt un mod de a promova căţeii, sunt o şansă ca aceaştia să fie adoptaţi. Andreea Grigorescu şi Adrian Schintei sunt cei ce m-au ajutat să le fac fotografii bieţilor căţei abandonaţi. Ei sunt cei mai buni fotografi din Bucureşti“.

Are în grijă 50 câini şi 7 cai 

 
Ionela Guzic are în grijă 50 câini şi 7 cai, pentru care plăteşte lunar îngrijirea şi cazarea. Animalele erau abuzate de proprietari, iar artista s-a implicat pentru salvarea lor. S-a ataşat de ele şi nu s-a mai putut despărţi de câinii şi caii pe care i-a salvat. Caii erau ţinuţi nemâncaţi zile întregi, iar câinii în lanţuri. În plus, Ionela a găsit şi mulţi câini abandonaţi de care s-a ataşat şi pe care i-a adoptat.
 

A trăit o perioadă în SUA

Ionela Guzic şi-a petrecut copilăria în satul Miluta, din judeţul Gorj, unde a şi descoperit muzica populară. Artista care a inspirat-o a fost Maria Apostol: „Este prima voce pe care am ascultat-o, iar acest lucru mi-a rămas în minte şi în suflet! Este un izvor de talent şi inspiraţie care, după părerea mea, nu a fost suficient explorat. În acelaşi timp, artista Maria Apostol mi-a deschis propria cale”, spune Ionela Guzic. 
Mai târziu, Ionela s-a mutat în Bucureşti, unde a reuşit să îşi clădească o carieră. A cântat şi pentru românii din Statele Unite ale Americii, unde a hotărât, în urmă cu doi ani, să se stabilească. Artista a studiat „Music Schools” California, unde s-a pregătit cu profesoara Victoria Aşby. Dorul de casă şi-a spus cuvântul, astfel că Ionela s-a întors în România. 


Vă mai recomandăm să citiţi:

 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările