Calvar pentru zeci de familii din Târgu Jiu: casele sunt înconjurate de ape, nu există apă potabilă şi nici drumuri

Calvar pentru zeci de familii din Târgu Jiu: casele sunt înconjurate de ape, nu există apă potabilă şi nici drumuri

Casele sunt înconjurate de ape

60 de familii care au cumpărat ori şi-au ridicat locuinţe pe strada Narciselor, din Târgu Jiu, trăiesc un adevărat coşmar. Casele sunt înconjurate de ape, pentru că nu există canalizare, reţea de apă potabilă nu există, străzile sunt doar cu numele.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Cele 60 de famili din zona Narciselor sunt de-a dreptul disperate, pentru că de mai mulţi ani viaţa lor este un adevărat calvar. „Nu, nu sunt locunţele lacustre. Aşa arată unul dintre cele mai noi cartiere de case din municipiul Targu Jiu! Este vorba despre cartierul de case din strada Narciselor, unde nepăsarea autorităţilor reprezintă calvarul de zi cu zi al cetăţenilor. 
De mai bine de şase ani suntem minţiti constant de autorităţi şi dezvoltatorii imobiliari că vom fi ajutaţi şi nimic nu s-a întâmplat de atunci, iar fiecare se descurcă pe cont propriu, deşi plătim impozite la rang de oraş zona B, nu avem curent electric ( avem doar un tablou electric la care sunt racordate circa 60 de familii prin organizare de şantier), nu avem gaze, nu avem canalizare, nu avem apă curentă, cât despre străzi ce să mai spunem, la fel cum se vede din poze sunt doar gropi şi noroi! Menţionam faptul că la eliberarea autorizaţiiilor de construcţie am fost obligaţi să avem toate avizele necesare de la firmele de utilităţi deşi acestea, în realitate, nu există pe teren. (...) Este foarte greu sa ducem copii la scoala, nu putem merge la serviciu, nici macar taxiul nu vrea sa vina aici, este dezastru!“, se arată într-o sesizare a locuitorilor din zona Narciselor.
 
 
Reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu spun că se vor realiza lucrări de drenare în zonă şi că în perioada următoare se va extinde reţeaua de alimentare cu apă. „Primăria Municipiului Târgu Jiu a făcut o solicitare pentru o intervenţie a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă la locuinţele afectate de inundaţii in cartierul Narciselor, în urma sesizărilor venite din partea cetăţenilor. Chiar dacă este vorba de terenuri aflate în proprietate privată, în acest moment se caută soluţii pentru întreaga zonă, şi nu doar în cartierul respectiv. Este afectată o întindere vastă de teren în care se infiltrează apa, mai ales atunci când plouă. Având în vedere faptul că urmează ca Cimitirul Municipal să fie extins, dar şi pentru a rezolva probleme asemănătoare care afectează terenul preluat de municipalitate de la fosta unitate militară, în zona respectivă vor demara, încă de anul acesta, ample lucrări de drenare. Aceste lucrări vor afecta pozitiv inclusiv cartierul Narciselor, ceea ce înseamnă că ulterior locuitorii de aici nu vor mai avea astfel de probleme. În ceea ce priveşte alimentarea cu apă şi canalizarea, suprafaţa de teren preluată de la Ministerul Apărării Naţionale (40 de hectare) va beneficia de aceste utilităţi printr-un program al Aparegio finanţat prin fonduri europene, iar locuitorii din cartierul Narciselor se vor putea conecta la această reţea.“, se arată într-un comunicat al Primăriei Târgu Jiu.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: