Căldură în locuinţele din Motru. UATAA a început mai devreme furnizarea agentului termic

Căldură în locuinţele din Motru. UATAA a început mai devreme furnizarea agentului termic

Majoritatea locuinţelor din Motru sunt racordate la UATAA

Cetăţenii municipiului Motru care locuiesc în apartamente racordate la sistemul de centralizat beneficiază, de ieri, de căldură.

Uzina de Agent Termic şi Alimentară cu Apă (UATAA) Motru a început să furnizeze de ieri agent termic ca urmare a temperaturilor scăzute care s-au înregistrat în ultima perioadă. Termenul stabilit iniţial pentru încălzirea locuinţelor era 1 noiembrie. „Prin hotărâre de Consiliul Local, termenul stabilit să se dea drumul la căldură pe data de 1 noiembrie în fiecare an. Dacă temperaturile sunt trei zile consecutiv sub 10 grade se poate da şi mai devreme. Având în vedere că la finalul săptămânii trecute au fost temperaturi sub 10 grade, am început să dăm drumul la căldură. În locuinţe ar trebui să fie bine acum, mai sunt ceva probleme pe la scările de bloc, dar se rezolvă”, a spus Dorin Hanu, primarul municipiului Motru.
 
Cazanul a fost retehnologizat
 
Eugen Corcoaţă, directoru UATAA, a declarat că, înainte de a fi pornit, cazanul a fost retehnologizat: „Am trecut la furnizarea agentului termic către populaţie încă de luni seara, mai sunt anumite defecţiuni la scările anumitor blocuri, însă avem promisiuni că acestea se vor remedia foarte repede încât toţi locatarii racordaţi să primească căldură. Avem stocurile de păcură şi de cărbune asigurate, într-un cuvânt suntem pregătiţi pentru sezonul de iarnă”.
UATAA Motru are de recuperat de la populaţie datorii de aproximativ 18,5 milioane de lei.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: