Biserica de deasupra judeţului este aproape gata

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lăcaşul de cult este situat la o altitudine de apoape 800 de metri, de unde se vede aproape tot judeţul Gorj. Ctitorul bisericii este protosinghelul Irineu Silivaşu, care a fost internat la Spitalul de Pneumoftiziologie Dobriţa, aflat chiar lângă edificiul în stil maramureşean.

Biserica din lemn este aproape finalizată, în prezent efectuându-se lucrările de finisaje exterioare. Lăcaşul de cult are hramul Sfântul Ilie Tesviteanu şi Naşterea Maicii Domnului şi este construită după arhitectura maramureşeană, cu o singură turlă şi acoperită cu şindrilă. Chiliile sunt în construcţie şi vor fi terminate anul viitor, pentru că în această zonă iarna începe mult mai devreme. Protosinghelul Irineu Silivaşu, de la Mănăstirea Crasna, s-a ocupat de construcţia bisericii. „Este aproape gata. Am fost sprijinit de conducerea spitalului, dat şi de alte instituţii şi societăţi din judeţ. E capitonată pe interior şi pot avea loc slujbe“, ne spune monahul. Biserica este situată chiar la intrarea în spital.

Construcţia bisericii a început în anul 2005

Protosinghelul Irineu Silivaşu a fost internat în anul 2004 în Spitalul de Pneumoftiziologie «Tudor Vladimirescu» din Dobriţa din cauza unei boli clinice. „Mi-a plăcut foarte mult zona şi, având în vedere, că eram foarte mulţi bolnavi şi nu era nicio biserică, am luat decizia să construiesc un sfânt lăcaş. Terenul a fost concesionat de la Primăria Runcu şi în anul 2005 au început lucrările de construcţie“, ne spune părintele. Biserica este destinată în primul bolnavilor de la Spitalul de Pneumoftiziologie, dar şi credincioşilor din satul Dobriţa şi de pretudindeni. „Porţile bisericii sunt deschise pentru toată lumea, mai ales că aici este o zonă deosebit de frumoasă, de unde se poate vedea aproape tot judeţul. Când este senin se vede şi Termocentrala Turceni aflată la capătul judeţului“, precizează monahul Irineu Silivaşu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite