Avocatul Poporului s-a autosesizat în urma unui articol din Adevărul, în cazul bătrânului amendat pentru că săpa un cavou cu muncitori ilegali

Avocatul Poporului s-a autosesizat în urma unui articol din Adevărul, în cazul bătrânului amendat pentru că săpa un cavou cu muncitori ilegali

Vasile Grigorescu (79 de ani) a fost amendat cu 60.000 de lei

Avocatul Poporului s-a autosesizat în legătură cu bătrânul de 79 de ani amendat cu 60.000 de lei de către inspectorii de muncă, după ce a fost prins în timp ce săpa un cavou cu trei oameni cărora nu le făcuse contracte de muncă. Instituţia a anunţat, printr-un comunicat oficial, că s-a sesizat în urma unui articol din Adevărul.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unui bătrân căruia i s-a aplicat o amendă uriaşă de către Inspectoratul Teritorial de Muncă, pentru că îşi construia propriul cavou cu muncitori fără acte legale.
 
Adevărul a publicat, în 4 iunie 2018, articolul intitulat «Un bătrân a fost amendat cu 60.000 de lei pentru că îşi construia propriul cavou cu ajutorul unor muncitori cărora nu le-a făcut contracte”, în care se relata faptul că unui cetăţean în vârstă de 79 de ani, domiciliat în comuna Săuleşti din judeţul Gorj, i s-a aplicat o amendă uriaşă din cauza faptului că a fost prins când îşi construia propriul cavou.
 
Cetăţeanul a început lucrarea în cimitirul din satul Bibeşti, dar a fost amendat cu 60.000 de lei de inspectorii de muncă. Aceştia au declarat că cetăţeanul în cauză a angajat trei lucrători, fără a le întocmi contracte legale. În articol se relatează că, în urma sesizării unor poliţişti de la IPJ Gorj, inspectorii de la ITM Gorj au descins în cimitir, unde au constatat că proprietarul lucra alături de persoanele pe care le chemase să-l ajute la construcţia cavoului, fapt ce a dus la amendarea cu suma de 60.000 lei», se arată într-un comunicat emis de Avocatul Poporului.
 
Ulterior, s-a aflat că bătrânul realiza mormântul pentru o rudă apropiată care era grav bolnavă, dar le-a declarat jurnaliştilor că face cavoul pentru el, pentru că nu voia ca la urechile suferindului să ajungă vestea teribilă că medicii nu i-au mai dat vreo şansă de supravieţuire. 
 
 
  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: