Autorităţile din Târgu Jiu, în război cu ciorile din parcul în care se află operele lui Brâncuşi. Alpiniştii utilitari le distrug cuiburile

Autorităţile din Târgu Jiu, în război cu ciorile din parcul în care se află operele lui Brâncuşi. Alpiniştii utilitari le distrug cuiburile

Cuiburile de cioară sunt distruse de alpiniştii utilitari

Autorităţile locale din municipiul Târgu Jiu încearcă să alunge ciorile din parcul în care se află o operele lui Brâncuşi cu ajutorul alpiniştilor utilitari. Aceştia au început de ieri o acţiune de distrugere a cuiburilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Turiştii şi trecătorii s-au plâns frecvent de neplăcerile cauzate de prezenţa ciorilor. „Venim în parc ca să ne relaxăm, dar mai rău ne enervăm, pentru că trece o cioară şi face pe tine. Nu e normal. Nu ştiu cum pot fi stârpite“, a spus un trecător. 
 
Autorităţile apelau, în urmă cu ceva timp, la vânători, pentru a mai împuşca din ciori, dar această metodă nu mai este legală acum, aşa că au cerut ajutorul alpiniştilor utilitari. Misiunea lor a fost dificilă, pentru că ciorile şi-au făcut cuibare la înălţime. „Cuibarele sunt la 35 – 40 de metri. Noi, maxim, ajungem la 25 – 30 de metri. Mai mult nu se poate“, a spus Gheorghe Postelnicu, alpinist. 
 

Acţiunea costă 17.000 de lei

 
Anamaria Mereanzu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu, a precizat că alpiniştii vor îndepărta crengile uscate pe care ciorile şi-au făcut cuiburi:
Aceeaşi echipă de alpinişti utilitari va îndepărta şi crengile uscate aflate la o înălţime foarte mare pe care nu avem posibilitatea să le tăiem în alt mod“. 
Costurile se ridică la aproximativ 17.000 lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările