Asistentă şefă la Oncologie condamnată pentru fraude cu asigurările de sănătate. Cum deconta servicii medicale fictive

Asistentă şefă la Oncologie condamnată pentru fraude cu asigurările de sănătate. Cum deconta servicii medicale fictive

Asistenta şefă de la Secţia Oncologie a fost condamnată la plata unei amenzi penale

Simona Creţu, asistentă şefă la Secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu Jiu, a fost condamnată de Judecătoria Târgu Jiu într-un dosar penal care priveşte decontarea unor tratamente şi servicii medicale fictive.

Aceasta a recunoscut faptele pentru care a fost trimisă în judecată de procurori şi a fost condamnată, în procedură simplificată, la plata unei amenzi penale în sumă de 10.000 de lei. De asemenea, instanţa de judecată a mai dispus anularea a 85 de documente falsificate pe parcursul mai multor ani, în baza cărora asistenta şefă a câştigat, în mod fraudulos, prin care firma pe care o deţinea, sume de bani din bugetul asigurărilor de sănătate.
 

Bani încasaţi pentru servicii şi tratamente fictive

Conform anchetatorilor, firma Paliativ Med SRL, unde asociat unic figura Simona Creţu, a primit de la Casa de Asigurări de Sănătate, numai în anul 2014, peste 46.000 lei, prin acte de decontare în fals a unor servicii medicale de îngrijire la domiciliu. Prejudiciul înregistrat a fost recuperat de la inuclpată, care nu mai are „dreptului de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pe o perioadă de 1 an de la rămânerea definitivă a sentinţei”, se mai arată în sentinţa Judecătoriei Târgu Jiu. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: