Artificiul prin care uzina care asigură apa caldă şi căldura locuitorilor din municipiul Motru a scăpat de sancţiuni de 1,2 milioane de euro

Artificiul prin care uzina care asigură apa caldă şi căldura locuitorilor din municipiul Motru a scăpat de sancţiuni de 1,2 milioane de euro

UATAA Motru va achita în tranşe certificatele pe care le va cumpăra societatea de termoficare din Oradea

Uzina de Agent Termic şi Alimentare cu Apă (UATAA) Motru va achiziţiona cu sprijinul autorităţilor din Oradea certificatele de carbon necesare pentru a putea funcţiona în continuare.

SC UATAA Motru S.A. se află în procedură de insolvenţă. Uzina asigură apa caldă şi căldura locuitorilor din municipiul Motru.UATAA se află în subordinea Consiliului Local Motru şi era în pericol de a primi sancţiuni de peste 1,2 milioane de euro, pentru că nu ar fi achiziţionat certificatele de carbon până la finalul lunii aprillie. 
Acest lucru a fost posibil ca urmare a sprijinului primit de la autorităţile municipiului Oradea.
„În cadrul schimbului de experienţă care a avut loc, în urmă cu câteva zile, în municipiul Oradea, prin proiectul de performanţă şi calitate în administraţia publică locală, finanţat din fonduri europene, cei 20 de aleşi locali şi funcţionari ai Primăriei Municipiului Motru au vizitat S.C Termoficare Oradea S.A, societate care gestionează reţeaua de transport şi distribuţie a energiei termice din Municipiul Oradea. Cu această ocazie, primarul municipiului Motru- Gigel Jianu şi primarul liberal al municipiului Oradea-Ilie Bolojan au perfectat o înţelegere, în urma căreia administraţia din Oradea oferă sprijin autorităţilor locale din Motru în vederea achiziţionării certificatelor de carbon pentru UATAA Motru. Până în data de 30 aprilie a.c., UATAA Motru era obligată să achiziţioneze 12.600 de certificate de CO 2“, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Motru. 
 
Pentru că UATAA Motru nu dispune la acest moment de fondurile necesare pentru a achiziţiona aceste certificate, societatea de termoficare de la Oradea le va achiziţiona şi le va vinde ulterior la UATAA. UATAA Motru va încheia un contract cu SC Termoficare Oradea SA, iar Consiliul Municipal şi Primăria Motru au girat acest împrumut, plata certificatelor urmând a fi făcută în tranşe. Consiliul Local Motru au votat, ieri, hotărârea în baza căreia, astăzi, SC Termoficare Oradea SA achiziţionează cele 12.600 de certificate de carbon, le oferă UATAA, iar societatea motreană le va depune la Comisia Europeană, aşa cum prevăd directivele UE. 
„Mă bucur că aleşii locali din municipiul Motru au înţeles importanţa votului pentru această hotărâre de consiliu care va ajuta UATAA să iasă din acest blocaj şi, totodată, mulţumesc primarului Ilie Bolojan pentru deschiderea arătată şi pentru faptul că m-a sprijinit în acest demers şi a fost de acord ca SC Termoficare Oradea să achiziţioneze aceste certificate pentru uzina din municipiul Motru”, a declarat Gigel Jianu, primarul municipiului Motru.
                                                                        
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: