Arestaţii din dosarul „Mafia cărbunelui“, au fost puşi în libertate de Tribunalul Gorj. Poliţiştii acuzaţi de luare de mită, lăsaţi liberi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şapte persoane arestate preventiv în dosarul „Mafia cărbunelui“, printre care se numără şi trei poliţişti - fraţii Milodin şi Constantin Manolache - , au fost puse în libertate de Tribunalul Gorj.

Cei şapte inculpaţi vor mai rămâne totuşi după gratii 48 de ore, pentru a afla dacă procurorii vor contesta decizia instanţei. „Înlocuieşte măsura arestării preventive a inculpaţilor Milodin Gheorghe, Milodin Nicolae, Manolache Constantin, Boboc Constantin Claudiu, Butură Vasile Geani, Cărăgui Constantin şi Popescu Nicolae cu măsura preventivă a controlului judiciar. (...) Menţine măsura preventivă a controlului judiciar dispusă prin ordonanţele Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de urmărire penală şi criminalistică nr. 466/P/2014 din datele de 03.09.2015 şi 04.09.2015, faţă de inculpaţii Işfan Nicolae, Glaje Florin, Staicu Nicolae-Marinel, Ungureanu Daniel, Vîlceau Gheorghiţă, Udrea Sevastian, Vlăduţu Florin-Gabriel, Gheară Marin-Paul şi Ciuciuc Dan“, se arată în sentinţa Tribunalului Gorj. 

Rechizitoriul,din nou pe masa procurorilor Parchetului General

Mai mult decât atât, instanţa de judecată a constatat procurorul de caz nu a menţionat în rechizitoriu elementele constitutive ale infracţiunilor de furt şi a trimis dosarul pentru completare la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. „Constată neregularitatea actului de sesizare, respectiv a rechizitoriului nr. 466/P/2014 din 12 octombrie 2015 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de urmărire penală şi criminalistică, cu privire la infracţiunile de furt calificat şi tăinuire, prevăzute de art. 228 raportat la art. 229 alin. 1 lit. b cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen. şi art. 270 alin. 1 cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen., urmând ca procurorul să procedeze la reliefarea elementelor constitutive ale infracţiunilor, respectiv la descrierea elementelor materiale pentru fiecare infracţiune, cu precizarea expresă a aspectelor penale ce ţin de latura obiectivă a faptelor pentru care au fost trimişi în judecată, astfel încât să poată fi verificată existenţa în loc şi timp a actelor materiale, raportat la încadrarea juridică a acestora, astfel cum sunt menţionate în dispozitivul rechizitoriului“, se mai menţionează în sentinţa Tribunalului Gorj.

Poliţiştii, protectori ai furturilor de cărbune

Potrivit oamenilor legii, în perioada 2014-septembrie 2015, agenţii de poliţie care patrulau pe ruta Motru-Rovinari-Turceni-Ţânţăreni protejau persoane care transportau şi comercializau cărbune sustras de pe benzile de transport aparţinând Complexului Energetic Oltenia, fără a avea documente de provenienţă şi pe care îl valorificau ulterior către beneficiari din judeţul Gorj şi din judeţele limitrofe.

Pentru a traversa zona Rovinari fără probleme, hoţii de cărbune se aflau în legătură cu agenţii de poliţie, care le permiteau să parcurgă zona lor de responsabilitate fără a verifica provenienţa mărfii, contra unor sume de bani, deşi cunoşteau faptul că marfa era sustrasă. De altfel, unii agenţi de poliţie beneficiau şi ei de cărbunele sustras şi chiar le indicau transportatorilor rutele sigure pe care puteau merge.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite