Aproximativ 4.000 de mineri şi energeticieni mărşăluiesc pe străzile din Târgu Jiu

Aproximativ 4.000 de mineri şi energeticieni mărşăluiesc pe străzile din Târgu Jiu

Minerii protestează pe ploaie

Aproximativ 4000 de sindicalişti au început marşul de protest împotriva măsurilor luate de conducerea Complexului Energetic Oltenia, de reducere a numărului de zile de lucru, de la cinci la patru, şi tăierea salarială pentru personalul TESA.

Ştiri pe aceeaşi temă

«Jos Ciurel», «Ieşi afară, javră ordinară» au fost principalele scandări ale protestatarilor. Marşul a început în jurul orei 12.00 din zona hypermarketurilor, după care, coloana de protestatari, care se întindea pe aproximativ un kilometru, s-a oprit la sediul Complexului Energetic Oltenia, unde a scandat lozinci împotriva conducerii unităţii. Au stat în jur de zece minute în faţa sediului Diviziei Miniere, după care şi-au continuat marşul în faţa sediului CEO. Sindicaliştii au purtat zeci de pancarde împotriva conducerii CEO şi a privatizării. „Vrem vânzări de energie, nu actori de comedie“, scria pe un banner. Protestatarii sunt îmbrăcaţi obişnuit, şi nu în şalopete.

Nu s-a declanşat conflictul de muncă

Laurenţiu Ciurel, managerul CEO, a promis că va coborî în mijlocul protestatarilor. Acesta spune că protestul nu are un temei, pentru că nu a redus salariul muncitorilor. De asemenea, acesta a precizat că nu s-a declanşat un conflict de muncă, iar protestul nu are temei legal. Ciurel a precizat că profitul unităţii pe primele luni este de peste 40 milioane de lei noi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: