Aproape 40 de poliţişti locali din Târgu Jiu au devenit agenţi de pază. Primarul ameninţă cu desfiinţarea instituţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
39 de poliţişti locali şi-au pierdut statutul de funcţionar public       FOTO: facebook/Poliţia Locală Târgu Jiu
39 de poliţişti locali şi-au pierdut statutul de funcţionar public       FOTO: facebook/Poliţia Locală Târgu Jiu

Consiliul Local al municipiului Târgu Jiu a aprobat, luni, 22 februarie, o nouă organigramă, care prevede desfiinţarea 17 funcţii de conducere, dintre care opt sunt la nivelul Poliţiei Locale. De asemenea, 39 de posturi de agenţi de poliţie nu mai au statut de funcţionar public, ci de agent de pază.

Organizaţiile sindicale ale poliţiştilor locali au anunţat că vor contesta în instanţa de judecată noua organigramă. 

Conform modificărilor care au fost aprobate de Consiliul Local Târgu Jiu, 39 de posturi de poliţişti locali încadraţi ca funcţionari publici clasa a III-a au fost transformate în agent de pază. 

De asemenea, dintre cele 13 posturi de conducere de la nivelul Poliţiei Locale au mai rămas doar cinci: două posturi şef serviciu, trei şefi birou şi un director. Inclusiv postul actualului şef al Poliţiei Locale a fost desfiinţat. Florin Băluţă ocupă postul de director adjunct, dar se află la conducerea Poliţiei Locale pe perioada în care Florin Urdea, directorul executiv al instituţiei, se află în concediu de creştere al copilului. 

Primar: „Putem merge până la desfiinţarea unor structuri“

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a anunţat într-o postare pe Facebook că s-ar putea merge până la desfiinţarea Poliţiei Locale: „Avem o opţiune simplă şi putem merge până la desfiinţarea unor structuri, cum ar fi, spre exemplu, Poliţia Locală, ale cărei atribuţii pot fi preluate de structurile MAI. Eu nu îmi doresc ca oamenii să-şi piardă locurile de muncă, dar nici nu putem să punem interesele personale mai presus decât cele ale comunităţii! Alegerea este a dumnealor“. 

   

Organizaţiile sindicale ale poliţiştilor locali vor contesta organigrama

Organizaţiile sindicale ale poliţiştilor au reacţionat. „Uniunea Sindicatelor Poliţiştilor Locali din România şi Sindicatul Poliţiştilor Locali din judeţul Gorj au demarat deja procedura contestării în instanţa de judecată  a noii organigrame aprobată de Consiliul Local Târgu Jiu. Nu ne lăsăm intimidaţi de ameninţarile d-lui primar Romanescu Marcel Laurenţiu şi asigurăm toţi cetăţenii că, indiferent in subordinea cui consideră legiuitorul că ne aflăm, ne vom face datoria in slujba cetăţeanului, pentru că în subordinea acestuia considerăm că ne aflăm“, se arată într-o postare pe Facebook.

    

   

Vă recomandăm să mai citiţi 

Pensionar condamnat la zece ani de închisoare pentru că şi-a ucis concubina. Prima instanţă l-a achitat

Canalizare făcută pe fonduri europene, furată bucată cu bucată într-un sat din Gorj. Nicio locuinţă nu este branşată

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite