UPDATE Ameninţare cu bombă la o şcoală din municipiul Târgu-Jiu. Autorul, un elev de 14 ani, a fost depistat de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipaje de la Poliţie, ISU şi Jandarmerie se află la faţa locului
Echipaje de la Poliţie, ISU şi Jandarmerie se află la faţa locului

O ameninţare cu bombă a fost semnalată, miercuri dimineaţă, la o şcoală gimnazială din municipiul Târgu Jiu, judeţul Gorj.

UPDATE 

Ora 16:30

Poliţiştii au reuşit să îl identifice pe autorul alamei false. Este vorba de un elev al şcolii, care are vârsta de 14 ani. 

„Poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu au continuat activităţile investigative în cauza privind sesizarea de ameninţare cu bombă în incinta Şcolii Nr. 2, de pe bulevardul Ecaterina Teodoroiu, ocazie cu care au identificat persoana care a semnalat fapte ireale la numărul unic de urgenţă 112, ca fiind un tânăr, de 14 ani, din localitate .

Cercetările se continuă într-un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de inducere în eroare a organelor judiciare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice“, au transmis reprezentanţii Poliţiei Gorj.

Ora 13:30

Prefectul judeţului Gorj, Marcel Iacobescu, a anunţat că a fost vorba de o alarmă falsă şi că se fac verificări pentru identificarea autorului. 

Ora 11:40

Părinţii unor elevi au venit la şcoală pentru a-şi căuta copiii şi pentru a-i lua acasă. Unii dintre ei s-au speriat. 

Ora 11.30

Elevii şi cadrele didactice au fost evacuate şi se află în curtea fostei fabrici de ţigarete aflată în vecinătatea unităţii de învăţământ. Aproximativ 300 de copii au fost evacuaţi.

Ora 11,10

A fost luată măsura evacuării elevilor şi profesorilor.

„Fiecare instituţie prezenta la fata locului cu efective: pompieri, politisti, jandarmi, genisti din cadrul SRI. Acţiune în desfăşurare. Se evacuează personalul scolii, elevii şi se blochează zona pentru intervenţia genistilor“, a transmis Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Gorj.

Informaţia iniţială: 

Mai multe echipaje de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Gorj şi de la Jandarmeria Gorj s-au deplasat la faţa locului şi efectuează verificări. 

„Avem sesizat prin apelul 112 o ameninţare cu bombă, la Şcoala nr. 2, din municipiul Târgu Jiu. Politistii s-au deplasat la faţa locului şi procedează la evacuarea elevilor şi profesorilor din unitatea de învăţământ. Intervenţia este în dinamica. În momentul de faţă se iau toate măsurile pentru siguranţa persoanelor“, a transmis purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj, Corina Scurtu. 

Circulaţia pe bulevardul Ecaterina Teodoroiu, care trece prin faţa unităţii de învăţământ, a fost întreruptă, circulaţia, traficul fiind deviat pe alte străzi. 

Ştire în curs de actualizare.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Medic de la UPU Târgu Jiu, amendat de poliţie pentru că şi-a organizat ziua de naştere la restaurant

Peste 100 de elevi şi cadre didactice din Gorj sunt infectate cu COVID-19

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite