Alunecarea de teren de la Seciurile, una dintre cele mai mari calamităţi din istoria Gorjului

Alunecarea de teren de la Seciurile, una dintre cele mai mari calamităţi din istoria Gorjului

Aproape 200 de case au fost afectate de alunecările de teren

Alunecarea de teren din satul Seciurile, comuna Roşia de Amaradia, care a avut loc în primăvara anului 2006, este considerată una dintre cele mai mari calamităţi din istoria judeţului Gorj.

Ştiri pe aceeaşi temă

În noaptea de cinci spre şase mai, în numai câteva momente, aproape 200 de case s-au făcut una cu pământul. O alunecare de teren de mari proporţii a făcut adevărate ravagii. Din fericire, nu au existat victime. Oamenii au petrecut câteva nopţi în faţa caselor, de teamă să mai intre în propriile locuinţe. În câteva zile, autorităţile s-au mobilizat şi au amenajat un spaţiu constând într-un cort cu bucătărie şi toalete ecologice pentru sinistraţi.

Mulţi dintre sinistraţi locuiesc şi acum în casele afectate de alunecările de teren

După un timp, oamenii au început să se întoarcă în casele afectate de calamitate şi să trăiască printre dărâmături. Cu sprijin de la guvern, a început, în scurt timp, construirea de locuinţe pentru persoanele sinistrate, în două zone: Câmpu Mare, din comuna Albeni, şi Cojani, din oraşul Roşia de Amaradia. Astfel, localnicior din Seciurile le-au fost puse la dispoziţie case cu două sau trei camere, iar cei care au vrut să aibă case mai mari au contribuit cu bani pentru lucrări suplimentare. Sinistraţii nu au fost însă mulţumiţi de locuinţele oferite şi mai ales că nu aveau la dispoziţie decât o suprafaţă de teren de 200-300 metri pătraţi. Mulţi nu s-au putut adapta la noile condiţii, mai ales că erau obişnuiţi să se ocupe de creşterea animalelor şi să muncească pământul, astfel că şi acum locuiesc tot în casele afectate de alunecarea de teren.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: