O tânără a murit la vârsta de 21 de ani în urma unei operaţii de cezariană. Ce s-a întâmplat cu bebeluşul. Poliţia a deschis o anchetă penală

O tânără a murit la vârsta de 21 de ani în urma unei operaţii de cezariană. Ce s-a întâmplat cu bebeluşul. Poliţia a deschis o anchetă penală

Alexandra a murit la puţin timp după ce a născut prin cezariană

O tânără în vârstă de doar 21 de ani, din localitatea Ţicleni, judeţul Gorj, a murit la Spitalul Clinic din Craiova, la puţin timp după ce o cezariană care a fost efectuată la Spitalul de Urgenţă Târgu Cărbuneşti.

Alexandra Corbescu a născut un băieţel sănătos, cu o greutate de 3,2 kilograme. La scurt timp, acesteia i s-a făcut rău chiar în timp ce discuta la telefon cu sora ei. „Totul s-a desfăşurat normal. A ieşit din sala de operaţie în jur de 11,20. Nu a fost nicio problemă, nicio complicaţie. Pacienta a fost dusă în salonul de la Terapie Intensivă în Obstetrică-Ginecologie. A fost urmărită de medici şi de asistente. I s-a făcut tratamentul corespunzător după ieşirea din sală. În jurul orei 14,40, vorbea la telefon cu sora ei. Dintr-o dată i s-a făcut rău. I-a căzut telefonul din mână. A fost observată de asistente şi de colega de salon. Asistentele au alertat medicul de gardă. Au venit medicul de la ATI, de la UPU, neurolog, cardiolog. S-a format o echipă, care a resuscitat-o“, a declarat medicul Constantin Târgu Jiu, directorul Spitalului de Urgenţă Târgu Cărbuneşti.

Transportată cu ambulanţa la spitalul din Craiova

Medicii au solicitat transferul de urgenţă al pacienţilor la Spitalul nr.1 din Craiova. Elicopterul SMURD nu era disponibil, aşa că a fost transportată cu ambulanţă. „Probabil că s-a făcut un calcul şi a reieşit că ajungea mai repede cu ambulanţa“, a spus Constantin Târziu.

Aceasta nu a rezistat şi a decedat la spitalul din Craiova.

Poliţia a deschis o anchetă penală

Poliţiştii gorjeni efectuează cercetări pentru infracţiunea de ucidere din culpă. „La data de 17 octombrie, poliţişti din cadrul Poliţiei Târgu Cărbuneşti au fost sesizaţi de reprezentaţi ai Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova cu privire la faptul că o tânără de 21 de ani, din oraşul Ţicleni, internată la această unitate spitalicească ar fi decedat cu o zi în urmă. Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că tinerei, la data de 16 octombrie, i-a fost efectuată o intervenţie chirurgicală la spitalul din Târgu Cărbuneşti, unde a născut un băieţel. La scurt timp, tânăra a suferit modificări ale stării de sănătate, fiind transportată cu ambulanţa la spital, unde a decedat“, a spus Victor Ţuhaşu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: