A absolvit clasa a X-a de liceu fără să pună piciorul în şcoală. Bărbatul s-a speriat şi a sesizat DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Cernotoiu a absolvit clasa a X-a de liceu fără să pună piciorui în şcoală FOTO Arhivă personală
Gheorghe Cernotoiu a absolvit clasa a X-a de liceu fără să pună piciorui în şcoală FOTO Arhivă personală

Un bărbat din judeţul Gorj susţine că a absolvit un an de liceu, la seral, fără să vină la şcoală măcar un minut. Conducerea Liceului Tehnologic din Turburea a confirmat că este elev în clasa a XI-a.

Gheorghe Cernotoiu, în vârstă de 46 de ani, din comuna Turburea, judeţul Gorj, a absolvit doar nouă clase la o şcoală profesională din municipiul Târgu Jiu. Bărbatul susţine că, anul trecut, un profesor de educaţie fizică şi sport, cu care se află şi într-o relaţie de rudenie, i-a transmis că se fac înscrieri la liceu, la seral, la Liceul Tehnologic din Turburea: 

„A trecut pe la mine şi am aflat că se fac înscrieri la seral. I-am spus că aş dori să merg la liceu, în ciuda vârstei pe care o am. Am făcut o cerere şi i-am dat o copie după buletinul de identitate, pentru că el se ocupa de înscrieri, urmând ca ulterior să merg la Liceul nr. 4 din Târgu Jiu, ca să ridic foaia matricolă. A mai trecut pe la mine să-mi ceară foaia matricolă sau diploma, dar i-am spus că renunţ, pentru că nu am putut să ajung la liceul din Târgu Jiu ca să obţin foaia matricolă deoarece am foarte multă treabă“, a povestit bărbatul.

„Am terminat cu media generală 5,58“

Gheorghe Cernotoiu a primit un telefon, în urmă cu o săptămână, de la o profesoară care s-a prezentat diriginta de la clasa lui. Bărbatul a fost uluit, pentru că nu pusese piciorul în şcoală şi nu se gândea că mai este elev.

„Săptămâna trecută m-am trezit cu un telefon de la o femeie care a spus că este diriginta mea de la clasa a XI-a seral, Talianu. Am rămas blocat. I-am spus că a greşit numărul de telefon sau că este o confuzie. Mi-a cerut să-i spun numele şi mi-a confirmat că sunt înscris în clasa a XI-a. I-am spus că nu am finalizat toată procedura şi mi-a spus că am terminat clasa a X-a. Am văzut multe la viaţa mea, dar aşa ceva nu am văzut. Nu am trecut o secundă pe la şcoală şi nu visam că pot să fiu înscris. Mi-a spus să vin la ora 4 la şcoală să completăm nişte formulare pentru şcoala online. Am contactat pe cineva să îmi spună dacă am absolvit clasa a X-a şi am aflat că am terminat cu media generală 5,58 şi că sunt înscris în clasa a XI-a“, a povestit Gheorghe Cernotoiu. 

A depus o sesizare penală

Bărbatul a depus o sesizare la DNA, care a fost declinată Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbuneşti. „Eu m-am gândit la consecinţele legii. Eu cred că la acest liceu sunt înscrişi oameni care nici măcar nu sunt în ţară“, a mai precizat Gheorghe Cernotoiu. 

Liviu Zgaibă, directorul Liceului Tehnologic Turburea, a confrimat faptul că bărbatul este înscris în clasa a XI-a. „El figurează în catalogul clasei a XI-a. A terminat zece clase şi îl aşteptam în clasa a XI-a, dar nu a venit la şcoală. Eu sunt director de la 1 septembrie. Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj s-a autosesizat şi se demarează o anchetă“, a declarat directorul.

Elena Gabriela Talianu, profesor la Liceul Tehnologic Turburea, a spus că joia trecută i-a sunat pe elevii pentru a-i chema la şcoală să semneze un acord pentru a avea acces la platforma de cursuri online, dar nu îşi mai aminteşte dacă l-a sunat şi pe elevul Gheorghe Cernotoiu: „Eu nu l-am sunat pe domnul Cernotoiu să-i spun că a absolvit clasa a X-a. Eu nu pot să-i spun cuiva că sunteţi sau nu promovat”, a spus Elena Gabriela Talianu pentru gorjonline.ro.

Anchetă penală

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj a anunţat că va fi demarată o anchetă: „Există şi o parte de răspundere din punct de vedere al eticii profesionale pe care domnii profesori trebuie s-o manifeste. Pe lângă comisia de etică a inspectoratului şcolar, există şi alte organisme abilitate ale statului român care trebuie să se autosesizeze pentru cazuri de genul acesta. Vom demara verificări la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean”, a spus Maria Cochină, inspectorul general şcolar.  Şi poliţiştii gorjeni s-au autosesizat şi efectuează cercetări în acest caz.

Vă mai recomandăm să citiţi:

UPDATE Percheziţii într-un uriaş dosar de fraudare a fabricii de contoare AEM. Prejudiciul: peste 50 de milioane de euro

Bernard Madoff, „creierul“ celei mai mari fraude din lume, este pe moarte şi cere eliberarea din închisoare

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite