Ţundrea II, despăgubit de statul român cu 60.000 de lei pentru nouă luni de arest preventiv şi o condamnare pentru crimă

Ţundrea II, despăgubit de statul român cu 60.000 de lei pentru nouă luni de arest preventiv şi o condamnare pentru crimă

Greşelile magistraţilor sunt plătite cu 60.000 de lei

Constantin Igeanu, denumit Ţundrea II, după ce a fost arestat preventiv timp de nouă luni şi a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru crimă, după care a fost declarat nevinovat, va primi 60 de mii de lei despăgubiri morale,  dar şi 7000 de euro pentru perioada în care a stat în spate după gratiilor.

 
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat sentinţa finalăî în procesul tânărului de la Roşia de Amaradia: „Obligă pârâtul Statul Român la plata către reclamant a sumei de 5000 lei daune materiale, reprezentând cheltuieli de judecată în procesul penal, sumă reactualizată cu rata inflaţiei de la data achitării onorariilor până la data plăţii efective. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 60.000 lei daune morale plus dobânda legală la această sumă de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri până la data plăţii efective. Obligă pârâtul la 2000 lei cheltuieli de judecată la prima instanţă către reclamant”.
Igeanu a cerut statului român despăgubiri de un milion de lei. 
 

Nouă luni groaznice

 
Cadavrul lui Nicolae Ciuteanu, de 54 de ani, din satul Ruget, a fost găsit pe marginea drumului din localitate cu un cuţit înfipt în plămân. Constantin Igeanu a fost reţinut în anul 2010, alături de bunicul său şi alţi doi verişori, cu toţii fiind acuzaţi că au omorât un vecin. Până la urmă, Constantin Igeanu a fost trimis în judecată pentru omor, deşi bunicul acestuia susţinut mereu că el este vinovat de crimă. Acesta a fost şi condamnat de Tribunalulo Gorj la 20 de ani de închisoare, dar Curtea de Apel Craiova l-a declarat nevinovat, hotărâea fiind menţinută şi de Curtea Supremă. 
 
Igeanu a spus că cele nouă luni petrecute ca fiind privat de libertate au fost un coşmar pentru Igeanu, acesta declarând că a fost supus unor chinuri groaznice, în detenţie. Tânărul a fost bătut de alţi deţinuţi, ars cu ţigara şi chiar curentat.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: