Şeful Sanepid din Gorj, diagnosticat cu COVID-19, a murit în urma unui stop cardio-respirator, după ce sistemul electric al ambulanţei s-a defectat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alimentara cu oxigen nu a mai funcţionat după ce sistemul electric al ambulanţei s-a defectat FOTO: Mediafax
Alimentara cu oxigen nu a mai funcţionat după ce sistemul electric al ambulanţei s-a defectat FOTO: Mediafax

Sistemul electric al unei ambulanţe care îl transporta la un spital din Bucureşti pe şeful Serviciului de Control din cadrul Direcţiei de Sănătate Public (DSP) Gorj s-a defectat, iar pacientul a suferit, ulterior, la spital, un stop cardio-respirator în urma căruia a decedat.

Adrian Virgil Dobrin avea vârsta de 48 de ani şi era diagnosticat cu COVID-19. Acesta a decedat, ieri, în Spitalul Judeţean de Urgenţă Râmnicu Vâlcea. Alimentarea cu oxigen a pacientului s-a oprit, după ce sistemul electric al ambulanţei care îl transporta la un spital din Bucureşti s-a defectat, asta după ce o banală siguranţă a cedat.

Constantin Mitroi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj, a spus, într-o intervenţie la DIGI 24, că nu se putea prevedea că siguranţa va ceda: „Nimeni nu putea să prevadă că siguranţa respectivă va ceda. Este prefabricată“. 

Echipajul de pe ambulanţă a trecut la ventilarea manuală a pacientului şi maşina s-a îndreptat către cel mai apropiat spital, cel de la Râmnicu Vâlcea, unde s-a produs un stop cardio-respirator şi Adrian Virgil Dobrin a decedat. 

Ancheta va stabili ce s-a întâmplat

Narcis Stoian, directorul DSP Gorj, spune că pacientul nu a rămas fără oxigen, pentru că s-a trecut la ventilarea manuală. Acesta a spus că se va efectua o anchetă pentru a se stabili cu certitudine ce s-a întâmplat: „Nu se ştie sigur ce instituţie va face această anchetă. Este posibil ca Parchetul să se ocupe“

Adrian Virgil Dobrin  era internat la spitalul suport COVID-19 de la Târgu Cărbuneşti.   

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite