Şase sau şapte persoane sunt blocate în munţi din cauza viiturii

Şase sau şapte persoane sunt blocate în munţi din cauza viiturii

Viitura de pe Gilort a făcut prăpăd

Salvamontiştii gorjeni au pornit în această seară într-o acţiune de salvare a şase sau a şapte persoane blocate în Munţii Parâng din cauza viiturii formate pe râul Gilort.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şase sau şapte persoane plecate pe munte după ciuperci sunt blocate şi acum pe munte din cauza viiturii: „O să încercăm să soluţionăm şi această situaţie şi în această noapte sau până mâine dimineaţă o să încercăm să-i coborâm pe oameni aflaţi pe creasta muntelui. Aşteptăm medicamentele unuia dintre ei care este cardiac. Va fi o acţiune de salvare pe timp de noapte. Aştept să ajungă prima echipă de recunoaştere acolo şi a doua echipă va duce medicamentele persoanei care are probleme cardiace. Nu are nevoie de medicamente în noaptea aceasta, ci mâine dimineaţă. O să încercăm să-i aducem sau să mergem undeva, la o stână părăsită, şi să facem acolo un foc. O să fie o echipă pregătită în Rânca pentru a interveni, pentru că nu se ştie ce se va întâmpla în noaptea asta. Persoanele blocate sunt undeva între Setea Mare şi Setea Mică, pe o culme care coboară din masivul Parâng. Nu au mai putut să coboare şi atunci au făcut ce a fost mai bine. Au urcat la altitudine şi au sunat după ajutoare“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: