5000 de sindicalişti vor protesta astăzi în Piaţa Prefecturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mitingul va avea loc în Piaţa Prefecturii
Mitingul va avea loc în Piaţa Prefecturii

Aproximativ 5000 de mineri şi energeticieni din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO) sunt aşteptaţi, în această după masă, de la ora 17.00, să protesteze în Piaţa Prefecturii din Târgu Jiu, împotriva conducerii unităţii.

Protestul este organizat de Federaţia sindicală UNIVERS şi de Federaţia Naţională Mine Energie. Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de măsura pe care conducerea Complexului Oltennia vrea să o pună în aplicare de reducere a veniturilor salariale cu 13%. „Ciurel va duce unitatea la pierzanie. Complexul nu funcţionează bine din cauza lui. Unitatea are pierderi, dar nu îl trage nimeni la răspundere. Are un contract şi nişte criterii de performanţă pe care trebuie să le îndeplinească. A fost pus politic de Ponbta, care îl ţine în braţe", a declarat Dan Pârvulescu, vicepreşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME). Potrivit acestuia, la protest sunt aşteptaţi să participe peste 5000 de mineri şi energeticieni, angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia. „Vor participa angajaţi din tot bazinul Olteniei, inclusiv de la termocentrala Işalniţa, care fac parte din sindicatul Petrom. Cred că vor la miting vor fi peste 5000 de persoane“, a adăugat Dan Pârvulescu. 

Prim-vicepreşedintele Univers, Adrian Marciuc, a spus că din cadrul federaţiei Univers vor participa 3.000 de oameni. 

Şi săptămâna trecută, sindicaliştii din CEO au protestat în Piaţa Prefecturii. Aproximativ 500 de persoane au ieşit în stradă timp de două zile pentru a-şi striga nemulţumirile.    

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite